• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

Global Ports Holding, Sixth Street ile rekor düşük faizli kredi anlaşmasını tamamladı

Global Ports Holding, Sixth Street ile rekor düşük faizli kredi anlaşmasını tamamladı
Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi ve Global Yatırım Holding (GYH) iştiraki Global Ports Holding (GPH), varlık yönetiminde 50 milyar doları aşan portföy büyüklüğüne sahip uluslararası yatırım kuruluşu “Sixth Street” ile kredi anlaşmasının tamamlandığını duyurdu.

Global Yatırım Holding (GYH) iştiraki ve 4 kıtada, 13 ülkede toplam 20 kruvaziyer limanı içeren bir portföyü bünyesinde barındıran dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH), varlık yönetiminde 50 milyar doları aşan portföy büyüklüğüne sahip uluslararası yatırım kuruluşu “Sixth Street” ile 261,3 milyon dolar tutarında 5 yıllık kredi anlaşmasını tamamladığını açıkladı.

Kredi anlaşmasının tamamlanması ile birlikte GPH’nin bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri’nin daha önce 50 milyon dolarık kısmı itfa edilen Kasım 2021 vadeli Eurobond’unun refinansmanı tahakkuk etmiş ve ödenmemiş faiz de dahil olmak üzere vadesinden önce ve makul piyasa şartlarında itfa edildi. Anlaşma, LIBOR + 5,25 + ayni ödeme oranı (PIK rate) faiz ile Eurobond’un koşullarına göre olduğu kadar mevcut piyasa koşullarında rekor düşük oradan kabul edilen geri ödeme hükümlerini içeriyor.

GPH yönetimi daha önce Eurobond ile ilgili bir dizi alternatif refinansman seçeneğini değerlendirdi. Ancak, GPH Yönetim Kurulu’nda oybirliği ile Sixth Street ile yapılan finansman anlaşmasının şirketin, hissedarların ve daha geniş paydaşların yararına olduğu yönünde karar alındı.

İki parçalı kredi anlaşmasının beş yıl vadeli 186,3 milyon dolarlık ilk kısmı, Eurbond’un itfasında kullanıldı. İkinci kısmı ise beş yıl vadeli ilave 75 milyon ABD Doları'na kadar büyüme kredisinden oluşuyor. Anlaşma kapsamında Sixth Street’e teminat olarak verilecek varantların ihracı da tamamlandı.

BÜYÜME İÇİN ESNEK SERMAYE SAĞLADI

Büyüme kredisinin Grubun kruvaziyer odağı doğrultusunda liman ağını genişletme stratejisi ile ilişkili olarak yeni yatırımlarda kullanılması planlanıyor. Büyüme kredisinin kullanılması durumunda, kullanılan kredi miktarı ile orantılı olarak ilave varant ihraç edilmesi de söz konusu olacak.

Sixth Street ile kredi anlaşması, Eurobond hissedarlarına geri ödemeyi kolaylaştırdı. Öte yandan bu anlaşma GPH’ye küresel kruvaziyer endüstrisinde genişleme fırsatını sürdürmek için GPH'ye esnek büyüme sermayesi sağladı.

‘PANDEMİ SONRASI SEYİR TALEBİ GÜÇLÜ OLACAK’

Sixth Street ile yapılan anlaşmadan mutluluk duyduklarını anlatan GYH ve GPH Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Kruvaziyer endüstrisi son zamanlarda benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya kaldı. Covid-19 pandemisinin bitmesi ile birlikte, seyir talebinin güçlü olacağını öngörüyoruz. Sixth Street ile olan kredi anlaşmamız ve ortaklığımız, sadece mevcut finansman ihtiyaçlarımızı güvence altına almakla kalmıyor, aynı zamanda dünyanın her yerindeki önde gelen kruvaziyer limanı paydaşları için tercih edilen kruvaziyer limanı işletmecisi olma hedeflerimizi desteklemek için finansal esneklik sağlıyor. Bu sermayeyi, işi genişletmeye devam etmek ve mevcut önemli büyüme fırsatlarından yararlanmak için kullanmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim