• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 4 °C

Global Ports Holding, Akdeniz’e odaklandı

Global Ports Holding, Akdeniz’e odaklandı
Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, İber Yarımadası ve Batı Akdeniz’de artan etkisiyle Tarragona Kruvaziyer Limanı’nın kruvaziyer liman ağlarına önemli bir katkı olduğunu söyleyerek “Tarragona’daki yolcu hacimlerini sürdürülebilir bir şekilde büyütmek için tüm paydaşlarla çalışmayı dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

Global Yatırım Holding’in iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding’in (GPH) ), İspanya’da bulunan Tarragona  Limanı’nın kruvaziyer operasyonlarını 12 yıl süre ile (6 yıl ilave uzatma opsiyonu ile) işletme imtiyazı ihalesi için vermiş olduğu teklif en iyi teklif seçildi.

Geçen yılın üçüncü çeyreğinde Tarragona Kruvaziyer Limanı altyapısına yapılan 30 milyon Euro’luk yatırım tamamlanmıştı. Bu yatırım programı ile dünyanın en büyük yolcu gemilerinin yanaşabileceği yeni bir rıhtım inşa edilmişti. Söz konusu yatırımla iskele sayısı iki katına çıkarak 4’e yükselmiş; dolayısıyla liman bu yatırım sonrasında aynı anda dört gemiye kadar hizmet verebilir duruma geldi.

Global Yatırım Holding’in KAP’a yaptığı açıklamada Söz konusu yatırım kapsamında genel kruvaziyer alanlarının genişletilmesine ilave olarak, Liman Başkanlığı karbon emisyonunu önemli ölçüde azaltacak şekilde enerji düzenlemesine de yatırım yaptı. Anlaşma hükümleri uyarınca, GPH, limana güneş enerjisi ile sürdürülebilir enerji tedariki sağlayacak son teknoloji yeni modüler terminal binası yapımı için 5,5 milyon Euro’ya kadar yatırım yapmayı planlıyor.

Tarragona Kruvaziyer Limanı rıhtımı genişletilmeden önce 2019 yılında yaklaşık 130 bin yolcu ağırlamıştı. Tarragona Kruvaziyer Limanı, Barcelona havalimanına bir saatten kısa bir mesafede olup; bahsi geçen tamamlanmış yatırım ve planlanan yeni terminalin, bölgedeki homeport (ana liman) operasyonları için limanın çekiciliğini önemli ölçüde artırması bekleniyor.

‘BÜYÜME ADIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ’

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Akdeniz Çanağı’nın dünya kruvaziyer turizminden aldığı payın daha da artacağına inanıyoruz. Bu nedenle Tarragona Kruvaziyer Limanı’nı portföyümüze katacak olmaktan son derece mutluyuz. Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olarak bu alanda büyüme stratejimize sadık kalarak, bu alandaki adımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Turizmin en gözde segmenti olan kruvaziyer turizmine uzun vadeli pozitif bakışımızı devam ediyor. Portföyümüzü genişletmek üzere akılcı fırsatları değerlendirmeye ve görüşmelere devam ediyoruz” dedi.

‘İBER YARIMADASI VE BATI AKDENİZ’DE ETKİSİ ARTIYOR’

Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, İber Yarımadası ve Batı Akdeniz’de artan etkisiyle Tarragona Kruvaziyer Limanı’nın kruvaziyer liman ağlarına önemli bir katkı olduğunu söyleyerek, “Tarragona Liman Otoritesine, GPH’ye güvendikleri için çok müteşekkiriz. Tarragona’daki yolcu hacimlerini sürdürülebilir bir şekilde büyütmek için tüm paydaşlarla çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Covid-19 pandemisinde yaşadığımız zorluklara rağmen, kruvaziyer liman ağımızı büyütme konusundaki stratejik hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim