• BIST 9679.8
  • Altın 2489.242
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.4615
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 19 °C

GİSBİR Ortaokulu, Tuzla'da hizmete açıldı

GİSBİR Ortaokulu, Tuzla'da hizmete açıldı
Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) tarafından Tuzla'da yaptırılan GİSBİR Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanı Özer ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "İlk açılması gereken ve son kapatılacak yerler okullar diyerek ve eğitim öğretimin yüz yüze açık kalmasının bir eğitim meselesi olmaktan çıkıp artık bir milli güvenlik meselesine dönüştüğü vurgusuyla yola çıktığımız ve 5 ay kesintisiz, başarılı bir şekilde uyguladığımız süreci bugün itibarıyla aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz" dedi.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) tarafından Tuzla'da yaptırılan GİSBİR Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanı Özer ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Bakan Özer, açılış töreninde yaptığı konuşmada 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

COVID-19 salgını sürecinin dünyayı hazırlıksız yakaladığını, yeni dönüşümlerin ve yeni başlangıçların tetiklenmesine vesile olduğunu anlatan Özer, bu süreçten en fazla etkilenen alanında eğitim olduğunu söyledi.

Bakan Özer, ülkelerin en kalıcı ve sürdürülebilir sermayesinin beşeri sermaye olduğunu belirterek, okulların sadece eğitim ve öğrenmenin yapıldığı mekanlar değil, aynı zamanda nesillerin yetiştiği, kişisel gelişimlerini sağladıkları, psikososyal gelişimlerini gerçekleştirdikleri, akran eğitiminin gerçekleştirildiği mekanlar olduğunu ifade etti.

Uzaktan eğitimle telafi edileceklerin sadece öğrenme kayıpları olmadığını, psikososyal sağlamlılık ve diğer parametrelerle ilgili de çok sayıda şeyin mutlaka telafi edilmesi gerektiğini aktaran Özer, "Onun için 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren kararlılıkla, ilk açılması gereken ve son kapatılacak yerler okullar diyerek ve eğitim öğretimin yüz yüze açık kalmasının bir eğitim meselesi olmaktan çıkıp artık bir milli güvenlik meselesine dönüştüğü vurgusuyla yola çıktığımız ve 5 ay kesintisiz, başarılı bir şekilde uyguladığımız süreci bugün itibarıyla aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz." diye konuştu.

GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran'ın da okul hakkında bilgi verdiği törende, konuşmaların ardından hediye takdimine geçildi. Daha sonra, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve katılımcılar, kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi.

Okulu da gezen Bakan Özer ve Yıldırım sohbet ettiği öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Yıldırım'ın öğrencilere, "Okullar açık kalsın değil mi?" sorusunu yöneltmesi üzerine, öğrencilerden "evet" yanıtı geldi.

Buradaki programın ardından, Bakan Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım ve beraberindekiler Tuzla'daki Binali Yıldırım İlkokulu ve Anaokulu'nu da ziyaret etti.

Sınıfları ve atölyeleri gezen Özer ile Yıldırım, çocuklarla sohbet etti. Çocuklarla birbirlerine karşılıklı hediye veren Özer ve Yıldırım müzik atölyesine girerek öğrencilerin söyledikleri şarkıları dinledi. Özer ve Yıldırım gezdikleri sınıflarda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Törende, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, öğretmen ve öğrenciler de hazır bulundu.

gisbir-2.jpggisbir-3.jpggisbir-4.jpggisbir-1.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim