• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

‘Girne Limanı erişilebilir bir yapıya kavuşacak’

‘Girne Limanı erişilebilir bir yapıya kavuşacak’
Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, tarihi Girne Limanı’nın tamamen erişilebilir bir yapıya kavuşturulacağını ve mevcut tarihi dokusuna uygun malzemeler kullanılarak restore edileceğini belirterek, iyileştirme çalışmalarının şubatta başlayıp 3 ayda tamamlanacağını kaydetti.

Üstel, yaptığı yazılı açıklamada, “Turistlerin, tarihi Girne Limanı’nın eski dönemlere ait toplumsal ve düşünsel yaşamdaki iz düşümlerini görebilecekleri bir iyileştirme yapmayı hedefliyoruz” dedi.

‘Kargaşa bitecek’

Limanın mevcut halinde döşeme kaplamalarında, korkuluklarda, şemsiyelerde, teknelere ulaşım güzergahlarında, oturma gruplarında tamamen bir kargaşanın söz konusu olduğuna dikkat çeken Üstel, “Sürekli açık olan şemsiyelerden dolayı limanın gerçek dokusu algılanamıyor. Bakımsız bina cepheleri, kötü durumlardaki asfalt zemin ve restoranların farklı kotlardaki zemin kaplamaları, farklı oturma grupları ve her işletme tarafından kullanılan farklı aydınlatma armatürleri limanın turizme eşsiz bir atmosfer içinde hizmet etmesini engelliyor. Yapılacak düzenleme ile bu kargaşaya da son verilecek” ifadelerini kullandı. Limanın tamamen erişilebilir bir yapıya kavuşturulacağını belirten Üstel, proje kapsamında mevcut limanın tarihi dokusuna uygun malzemeler kullanılarak restore edileceğine işaret etti.

Bedeli 9.5 milyon TL olan ihaleyi alan firmanın şubat ayında çalışmalarına başlayacağını ifade eden Üstel, iyileştirme çalışmalarının nisan ayında tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. “Hassasiyetimiz başta bölge esnafını ve turistleri mağdur etmeden çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasını sağlamaktır” diyen Üstel, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın bölgede iyileştirme çalışmaları süresince ciddi herhangi bir sorunun yaşanmaması için esnaf ve turizmciler ile devamlı temas halinde olacağını da kaydetti.

Üstel, limanda; tarihi gümrük binasının restore edileceğini, Kordonboyu rıhtımında bulunan duvarların restore edileceğini, mevcut kullanım alanlarında bulunan tuvaletlerin yenilenerek engelli tuvaletleri ekleneceğini, altyapının geliştirileceğini, döşeme kaplamalarının değiştirileceğini, şemsiyelerin, korkulukların, sokak aydınlatmalarının disiplin altına alınacağını, elektrik ve telefon hatlarının yeraltına alınabilmesi için altyapı hazırlığının yapılacağını ayrıca kanalizasyon ve su tesisatlarının düzenlenerek, denize sızan su atıklarının önüne geçileceğini ifade etti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mustafa özülker
08 Ocak 2020 Çarşamba 11:57
11:57
Evet,siyasi statüsü tam belirlenmemis olabilir,ama 1974'ten beri oradayiz.Hepi topu kücük bir ilce kadar nufusu var.Türlü ivir
zivira para döktük bir elli yilda buralar abad olurdu.
77.179.66.31
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim