• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

Gemi ve yat ihracatçılarının maliyetleri azalacak

Gemi ve yat ihracatçılarının maliyetleri azalacak
Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven, Ticaret Bakanlığı'nın onayı ile sektör için uygulanmakta olan nispi ödeme oranının FOB bedel (ürün geminin güvertesine taşınana kadar olan bedel) üzerinden on binde dörde indirildiğini belirterek bunun ihracatçıların maliyetlerini azaltacağını söyledi.

İhracatını en yüksek oranda artıran sektörlerden gemi, yat ve hizmetlerinde, ihracatçılardan ihracat bedelinin FOB değeri üzerinden alınan nispi ödeme tutarı on binde dört oranına indirildi.

Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Olağan Genel Kurulu'nda gemi ve yat ihracatı için on binde beş oranında uygulanmakta olan nispi ödeme oranının on binde dörde indirilmesi için alınan karar, Ticaret Bakanlığı’nın onayına sunulmuştu. Bakanlığın onayı ile gemi ve yat ihracatında nispi ödeme tutarı 22 Haziran itibarıyla on binde dört olarak uygulanmaya başlandı.

Nispi ödeme tutarı, ihracatçıların FOB değeri üzerinden yaptıkları ihracat bedelinden üye oldukları birliklere ödeniyor. Gemi, yat ve hizmetleri sektörü ihracatçıları, nispi ödeme tutarı indirimini memnuniyetle karşıladı.

"TÜRKİYE, GEMİ VE YAT İNŞASINDA DÜNYANIN YÜKSELEN YILDIZI OLMAYA DEVAM EDİYOR"

Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven, yaptığı açıklamada indirimin gemi ve yat ihracatında maliyetleri azaltacağı için yaşanan gelişmeyi memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Seven, "Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu'muzun önerisi, genel kurulumuza katılan ihracatçı firmalarımızın ortak kararı ve Ticaret Bakanlığımızın onayı ile sektörümüz için uygulanmakta olan nispi ödeme oranı FOB bedel üzerinden on binde dörde indirildi." dedi.

İhracatçıların maliyetlerini azaltacak olan bu önemli gelişmenin tüm sektör için hayırlara vesile olmasını dileyen Seven, "Gemi ve yat sektörümüz, yüksek maliyetlerin olduğu ve bunların artış gösterdiği bir sektör. Rekabet gücüne sekte vuran maliyet kaynaklı sorunların giderilmesine bir nebze de olsa katkı sağlayacağı görüşündeyiz." ifadelerini kullandı.

Seven, Türkiye'nin gemi ve yat inşasında dünyanın yükselen yıldızı olmaya devam ettiğini aktararak, "İleri teknoloji ihtiva eden, birçok inovatif unsuru barındıran gemi ve yat sektörümüz, bunun gibi önemli gelişmelerle gerçek potansiyeline ulaşarak dünyada daha fazla rekabetçi konuma gelecektir." dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim