• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 25 °C

Geçici iskeleler tehdit oluşturmaya başladı

Geçici iskeleler tehdit oluşturmaya başladı
Kabataş’taki Martı Projesi nedeniyle BUDO seferleri Eminönü’ndeki Kadıköy İskelesi'ne kaydırılınca, Eminönü-Kadıköy vapur seferleri de Galata Köprüsü’nün yanı başındaki seyyar iskeleden yapılmaya başlandı. Fakat güvenlik açısından soru işaretleri oluştu.

Kabataş’ta yapımı devam eden ve kanatları açık martı şeklinde tasarlandığı için kamuoyunda “Martı” projesi olarak bilinen, “Kabataş Transfer Merkezi” projesi üzerindeki tartışmalar devam ediyor. 

Söz konusu projeden en çok etkilenen yerlerin başında Eminönü’ndeki Kadıköy Şehir Hatları Vapur İskelesi geliyor. Eski Kabataş İskelesi’nin de içerisinde olduğu 90 bin metrekarelik “Martı Projesi” nedeniyle BUDO seferleri Eminönü’ndeki Kadıköy iskelesine kaydırılınca, Eminönü-Kadıköy vapur seferleri de Galata Köprüsü’nün yanı başındaki seyyar iskeleden yapılmaya başlandı. Ancak ortaya çıkan görüntü vatandaşlar arasında güvenlik endişesi yaratıyor. İskelenin hem vapur yanaşma noktası, hem de kara ile bağlantı kısmındaki açıklık birçok kişiyi tedirgin ederken, seyahat edeceklerin vapura biniş ve inişlerde güvenlik riski yaşadıkları dikkatlerden kaçmıyor. 

Halat ve zincirlerle karaya bağlanan seyyar iskelenin şiddetli fırtına veya olası bir çarpmada ciddi hasar alması da söz konusu. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, ortaya çıkan manzarayı eleştirirken, “Şehircilik anlamında Martı Projesi'nin gereksiz olduğunu söyledik. Kabataş ve çevresinde alternatif aktarma merkezi yapmak başka sorun ve sıkıntılara yol açar. Karaköy İskelesi de uzun süredir geçici olarak kullanılıyor. Martı Projesi, İstanbul için teknik bir zorunluluk değildi. Geçici çözüm için seyyar iskele yapmak insanların güvenliğine riske atmaktır. Daha önce birçok insan vapur veya arabalı vapur seferinde denize düştü. Seyyar iskele şiddetli dalga ve çarpmalarda ciddi yaralanma hatta ölümlü kazalara yol açabilir. Beklenmedik bir durum olursa bunun hesabını kim verecek? Martı projesi nedeniyle vapura binecek vatandaşların güvenliği riske atılmış durumda. Turizm bölgesine yakışmayan bir görüntü de oluştu” diye konuştu.

İBB Şehir Hatları’ndan yetkililer ise Eminönü-Kadıköy İskelesi’nin geçici süreyle mevcut yerinde hizmet verdiğini belirterek, şu bilgileri aktardı: “Halihazırda Kadıköy seferlerinin yapıldığı iskeleden Boğaz turları tekneleri kalkıyordu. Ancak Martı Projesi nedeniyle Bursa Deniz Otobüsü BUDO seferleri Kabataş’tan Eminönü’ne kaydırılınca Kadıköy İskelesi'ni şimdiki yerine taşımak zorunda kaldık. Eskiden kitapçının olduğu iskele ise BUDO’ya tahsis edildi. Kadıköy’ün kendi iskelesi, Adalar ve diğer seferler için kullanılmaya başlandı. Martı projesi iskele düzenlerimizi etkilemiş oldu. Vatandaşlardan şu an için bize gelen bir şikayet yok. Martı Projesi, biter bitmez Kadıköy İskelesi eski yerine geri dönecek.”

Kaynak: Mert İNAN / Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim