• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

Gallipoli Seaways isimli Ro-Ro gemisinde çıkan yangın tamamen söndürüldü

Gallipoli Seaways isimli Ro-Ro gemisinde çıkan yangın tamamen söndürüldü
Çanakkale açıklarında yaşanan yangın sonrasında Ezine’nin Geyikli beldesindeki limana çekilen "Gallipoli Seaways" isimli gemideki yangın tamamen söndürüldü. Gemide soğutma ve duman tahliye çalışmaları sürüyor.

İstanbul'un Pendik Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na giden Türk bayraklı 193 metre uzunluğundaki "Gallipoli Seaways" isimli Ro-Ro gemisinin ana güvertesinde personel tarafından duman fark edilmesinin üzerine gemi kaptanı durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetlerine bildirmişti.

26 bin 525 grostonluk gemiye güvenlik amacıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait ‘Kurtarma-10’ ile ‘Kurtarma-4’ römorkörü ile Kıyı Emniyeti 6 botu olay yerine yönlendirilmişti.

Ayvacık'ın Babakale köyüne yaklaşık 35 mil uzaklıkta 10 derece yan yatan gemi yapılan yönlendirmelerle birlikte Çanakkale’nin Ezine ilçesi Kumburun sahilindeki özel bir limana yanaştırılmıştı.

Denizden ve limandan yapılan çalışmalar ile gemideki yangın tamamen söndürüldü. Gemide bugün hasar tespit çalışmalarının yapılması bekleniyor.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yaptığı sosyal medya paylaşımında yangının tamamen söndürüldüğünü bildirdi.

Kıyı Emniyeti’nden yapılan açıklamada, “Gallipoli Seaways isimli Ro-Ro gemisinde çıkan yangına ivedilikle müdahale edip, kısa sürede güvenle limana yanaştıran ekiplerimizin denizden ve itfaiyenin de karadan çalışmaları sonucu gemideki yangın tamamen söndürüldü” denildi.

DFDS AKDENİZ İŞ BİRİMİ’NDEN AÇIKLAMA

DFDS Akdeniz İş Birimi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“İstanbul’un Pendik Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na seyrini gerçekleştiren "Gallipoli Seaways" adlı Ro-Ro gemimizde, 11 Şubat 2021 tarihinde Çanakkale Boğazı çıkışı, Bozcaada açıklarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı geminin ana güvertesindeki araçlardan birinde yangın çıkmış olup, yangına gemi mürettebatı ilk müdahaleyi yapmış ve yangın kontrol altına alınmıştır. Kurtarma ekipleri ve botları bilgilendirilmiş ve şu anda gemiye refakat etmektedirler.  Kontrol altına alınan yangında yaralanma ya da can kaybı yaşanmamıştır. Ayrıca gemide çevreye yönelik herhangi bir sızıntı bulunmamakta ve yangın nedeni yetkililer tarafından araştırılmaktadır. Konu ile ilgili gelişmeleri yetkililerle iş birliği çerçevesinde takip ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

gemi_4-068.jpggemi_3-109.jpggemi_2-146.jpggemi_1-179.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim