• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 6 °C
  • Çanakkale 5 °C

Fransa, İngiltere'ye yeni göç anlaşması teklif edecek

Fransa, İngiltere'ye yeni göç anlaşması teklif edecek
Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Fransa Başbakanı Jean Castex'ın İngiltere'ye yeni göç anlaşması teklifini içeren mektup göndereceğini bildirdi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere arasında yeni göç anlaşmasının yapılması gerektiğini belirterek Fransa Başbakanı Jean Castex'ın İngiltere'ye yeni anlaşma teklifini içeren mektup göndereceğini açıkladı.

Darmanin, göç konusunda düzenlenen toplantının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında, Manş Denizi'nin kıyısındaki Calais ve Dunkerque kentlerinde bulunan mültecilerin sadece yüzde 5'inin Fransa'da kalmak istediğini, yüzde 95'inin ise İngiltere'ye gitmek istediğini aktardı.

Manş Denizi'nde yeni "dramların" yaşanmasını engellemek için insan kaçakçılarıyla mücadeleyi güçlendirileceklerini ifade eden Darmanin, bunun için görev yapan polislerin sayısının ikiye katlanacağını ifade etti.

Darmanin, AB ile İngiltere arasında yeni göç anlaşmasının yapılması gerektiğini vurguladı. Düzensiz göçmenler için İngiltere'ye yasal şekilde göç etmenin imkanlarının bulunması gerektiğine işaret eden Darmanin, İngiltere'nin deniz yoluyla gelenmültecileri "geri itmesinin" kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Darmanin, Castex'in İngiltere'ye yeni göç anlaşmasını teklifini içeren mektup göndereceğini kaydetti.

İngiltere ile AB arasında "dengeli" ve tüm sorunlara çözüm sağlayan anlaşma istediklerini vurgulayan Darmanin, Fransa'ya iltica talebinde bulunanların sayısının 150 bin, İngiltere'ye talepte bulunanların ise 30 bin olduğunu belirtti.

Darmanin, İngiltere'yi sorumluluklarını yerine getirmemekle suçlayarak, Manş Denizi üzerinde hava gözetimi yapmak üzere Avrupa Birliği (AB) Sınır Güvenliği Ajansı Frontex'e ait 1 uçağın ve Fransa'ya ait 2 helikopterin devreye gireceğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Manş Denizi'nde en az 31 mültecinin hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan göç krizi, Fransa ile İngiltere arasında gerginliğe neden oldu.

Darmanin, dün yaptığı açıklamada, göç sorununda İngiltere'ye "sorumluluklarını üstlenme" çağrısında bulunarak, "İngiltere, Avrupa Birliğinden (AB) ayrıldı ama dünyadan ayrılmadı. İngiltere'nin iltica talebinde bulunan göçmenlere girişi sağlaması gerekiyor" ifadesini kullanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un kendisine yazdığı mektubu Twitter'dan paylaşmasına tepki göstererek İngiltere'yi, düzensiz göç konusunu ciddiyetle ele almamakla suçlamıştı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim