• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 10 °C

Fransa, Barakuda Sınıfı nükleer denizaltısının ilkini hizmete aldı

Fransa, Barakuda Sınıfı nükleer denizaltısının ilkini hizmete aldı
Fransız Donanması’nın yeni nükleer enerjili saldırı denizaltısı Suffren, aktif göreve girdi.

Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu, Brest şehrinde Suffren’i ziyaret etti ve Twitter’da nükleer saldırı denizaltısının şu anda aktif hizmette olduğunu duyurdu.

Fransız Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Amiral Pierre Vender de resmi Twitter hesabından Suffren’in hizmete girmesini kutlayarak Suffren’in Fransız Donanması’nın ilk Barracuda denizaltısı olduğunu belirtti.

Amiral Pierre Vender, “Suffren, kabul edildikten sonra operasyonel hizmete giren ilk Barracuda DGA, Naval Group ve Technic Atome mühendislerimiz tarafından geliştirilen umut verici bir denizaltıdır. Suffren ve ekibine rüzgarın bol, pruvan neta olsun” dedi.

BARAKUDA (SUFFREN) SINIFI DENİZALTILAR

Defence Türk’te yer alan habere göre, Suffren sınıfı denizaltılar, birçok alanda farklılaşan yetenekler sergilemesine izin veren sayısız yenilikle donatıldı. Fransız Donanması’nın yeni denizaltısı, torpido tüpünden fırlatılan deniz seyir füzesi (MdCN) sayesinde gizli kalırken düşman hattının derinlerine saldırabiliyor. Yüksek teknolojiye sahip sensörlerin entegrasyonu, aynı zamanda ona üstün denizaltı savunma harbi ve istihbarat, keşif, gözetleme yetenekleri sağlar.

Bu bağlamda denizaltı komutanı Colonna D’Istria ise, nüfuz etmeyen optronik direklerin (Safran Elektronik ve Savunma tarafından) yıkıcı bir teknoloji olduğunu belirtiyor. Bu optikler, yüksek kaliteli (4K) görüntüler sunar ve CIC’deki her denizcinin bu görüntülere erişimi var. Son olarak, Suffren, deniz özel kuvvetlerinin konuşlandırılmasını kolaylaştıran sistemlerle birlikte gelir. Özellikle, çıkarılabilir bir güverte hangarı olan Dry Deck Shelter, yeni PSM3G yüzücü dağıtım aracının (SDV) ve bir düzine savaş yüzücünün konuşlandırılmasını sağlar.

6 adet yeni saldırı denizaltısı, önümüzdeki 10 yıllar boyunca Fransız Donanması’nın (Marine Nationale) öncü birliğini oluşturacak. Barakuda programı olarak geliştirilen yeni sınıfın ilki Suffren, 2019 yılı Temmuz ayında denize indirildi. Yeni denizaltılar, mevcut Rubis sınıfı denizaltılar üzerinde büyük bir yetenek sıçraması sunacak. Altı denizaltıdan oluşan Barakuda denizaltı programının toplam bütçesinin yaklaşık 10.2 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

denizalti-016.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim