• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Fotoğrafçı Bob Thissen, terk edilmiş savaş gemilerinin içini görüntüledi

Fotoğrafçı Bob Thissen, terk edilmiş savaş gemilerinin içini görüntüledi
Küçük yaşlardan beri terk edilmiş yapılara, ya da mezarlıklara ilgi duyan Hollandalı fotoğrafçı Bob Thissen, içerisinde miadını doldurmuş gemilerin bulunduğu gemi mezarlığına gizlice girdi. Fotoğrafçı, mezarlığın en iyi durumda olan gemisinin Fransız gemisi Colbert olduğunu belirtti.

Hollandalı fotoğrafçı Bob Thissen çok küçük yaşlardan beri terk edilmiş binalarla ilgileniyor. Yıllardır eski ihtişamını kaybetmiş, kullanılmayan binaları keşfedip kayıt altına alan Thissen, kapalı kapılar ardında nelerin olduğunu hep merak ediyor.

Fotoğrafçı, terk edilmiş otellerin ve binaların yanında gemi mezarlıklarını da görüntülüyor. Thissen, enkazların içine girmenin yasak olduğunu bildiği halde tarihi belgelemek adına gizlice gemilerin içini fotoğraflıyor.

2011 yılının başında içerisinde Fransız gemilerinin olduğu bir gemi mezarlığının olduğunu öğrenen Bob Thissen, 2016 yılına kadar pek çok kez gemi yıkıntılarını ziyaret etti.

Fotoğrafçıya göre mezarlığın en iyi durumda olan gemisi Fransız gemisi Colbert'ti...  Jean-Baptiste Colbert'in adını taşıyan Fransız Donanması'nın altıncı gemisi 1942'de Toulon'da karaya oturdu. Füze kruvazörü Colbert, miadını doldurduktan sonra müzeye dönüştürülmek istendi.

Ancak geminin boya işi bile yaklaşık 500 bin Euro gerektiriyordu. 2016 yılında ise hurdaya çıkarılan gemi, mezarlıkta yerini aldı.

Bob Thissen mezarlıktaki terk edilmiş gemilerin içini gizlice belgeledi. Koronavirüs nedeniyle evlere kapandığımız şu günlerde uzun zaman önce gerçekleştirdiği çekimlerini sosyal medya kullanıcılarıyla paylaştı. Bob, diğer gemilerde Colbert'teki kadar fazla değerli parça bulamadığını belirtti.

Donanmanın genellikle bu gemileri oldukça iyi kilitlediğini ifade eden Bob, geminin içine girmenin bir yolunu aramak için saatler harcamak zorunda kaldığını söyledi.

Gemileri yüzen köylere benzeten Bob, "Onları günlerce gezseniz de yeni odalar bulabilirsiniz. Bu gemiler gerçek bir labirent ve her merdiven başka bir bölmeye gidiyor.

Ayrıca, bu gemilerin içinin oldukça karanlık olması fotoğraf çekmeyi zorlaştırıyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu gemilerden hala yağ ve dizel kokusu geliyor. İçeride, çoğu yer klostrofobik hissediyor ve denizcilerin birkaç metrekarede 9 kişi uyuduğu anlaşılıyor. Deniz polisi ve diğer özel ekipler gemileri koruyor. Ekipler gemide kimsenin olmadığından emin olmak için sık sık gemiyi kontrol ediyor. Öyle ki bizi yakalamasınlar diye bazen saklanmak zorunda kaldık."

gemi_1-063.jpggemi_2-055.jpggemi_3-044.jpggemi_4-026.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim