Birleşik Krallık merkezli Ferguson Marine Engineering Limited (FMEL) İngiltere’de inşa edilen ilk çift yakıtlı feribot olan Glen Sannox Glasgow Limanı’nda suya indirildi.
Glasgow merkezli Caledonian Maritime Assets Limited (CMAL) için inşa edilen feribotun teslimi 2018 yılının sonunda olacağı öğrenildi.
102.4 metre uzunluğa, 17 metre genişliğe sahip olan Glen Sannox feribotu bin yolcu ve 127 araç kapasiteli olacak şekilde tasarlandı.
Alınan bilgiye göre, feribotun değerinin 97 milyon euro olduğu öğrenildi.
Feribot, LNG yada geleneksel dizel yakıt kullanma sistemi, iki adet 6 silindirli Wartsila 2ODF model yardımcı motorlar, 6 adet Wartsila 34DF ana motor, kontrollü aralık pervane sistemi, manevra sistemi, Wartsila LNGPac depolama ve ikmal sistemine üstün mühendisliğe sahip olan Waltsila teknolojisiyle sahip olacak.
Clyde Blowers Capital’in CEOsu Jim McColl, ‘Sıvılaştırılmıs doğalgaz(LNG) ve dizel yakıtla çalışan İngiltere’deki ilk feribot hem FMEL hem de CMAL için son derece heyecan verici ve iddialı proje olma özelliği taşıyor. FMEL ile CMAL iki yakıtlı feribot projesinde son derece zorlu mühendisliğinde birlikte çalıştılar. Bu proje sırasında kazanılan tecrübe ve bilgi gelecekte ülkenin gemi yapım teknolojisine büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz’ ifadelerini kullandı.
FMEL CEO'su Gerry Marshall, 'FMEL’in feribot tasarımı ve teknolojisiyle CMAL’in hırsını paylaştığını ve başarılı geçen lansmanın ileriki ilişkilerimizi güçlendireceğine eminim’ dedi.



Haber: Çağla PULATKAN / DENİZ HABER AJANSI


































