• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Fırtınada sürüklenen Gofer B gemisi "kaderine terkedildi

Fırtınada sürüklenen Gofer B gemisi "kaderine terkedildi
Fırtına nedeniyle Mordoğan’da iskeleye çarpan geminin yakınındaki otel işletmecisi Coşkun Beşok, geminin artık çekilmesini istedi. Arayan soranın bile olmadığını dile getiren Beşok, “Herkes bu gemiden şikayetçi” dedi.

Çandarlı'da demirli bulunduğu limandan mürettebatsız olarak sürüklenerek 35 mil mesafedeki Mordoğan kıyılarında karaya oturan "hayalet gemi" Gofer B'nin, hava koşullarının düzelmesinden sonra sahibi tarafından kurtarılacağı ileri sürülmesine rağmen hiç bir girişimde dahi bulunulmamasına otel sahibi Coşkun Beşok tepki gösterdi. İzmir Ticaret Odası Emlak Gayrimenkul Söktürü Meclis Üyesi Coşkun Beşok, eski adı Aras Otel olan Grand Seal'ın önündeki iskeleye çarpan yük gemisinin bir an önce alınmasını istediğini belirtti.

Zararı 40-50 bin TL

"Gofer B" isimli geminin otele ait olan iskeleyi parçaladığını ve maddi zaranının 40 ile 50 bin TL arasında olduğunu belirten Coşkun Beşok, "Yetkililer bu geminin bir an önce alınacağını söyledi. Bizim binlerce TL zararımız var. Biz zarardan vazgeçtik, gemiyi bile arayan soran yok. Bu gemiyi bir an önce burdan alsınlar, yaz sezonu başlamasına az bir süre kaldı. Bu otele yerli yabancı binlerce turist gelecek. Bu manzara ile asla bu iş olamaz. Lütfen yetkililer, Liman İşletmeleri Müdürlüğü, geminin bağlı bulunduğu Haciz Müdürlüğü bu gemiyi alın. Bu gemiyi burdan çekin" dedi.

İZTO Meclis Üyesi Coşkun Beşok, "Başkanımız Ekrem Demirtaş da ilk günden beri geminin kaldırılması için sağolsun destek verip yardımcı olmak için çaba sarfediyor. Zaten ondan başka da arayan soran yok. En kısa zamanda bu geminin kaldırılacağını ümit ediyorum. Havaların ısınmaya başlaması ile gemide bulunan yüzlerce büyük haşerinin de dışarı fırlayacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca bölge esnafı da geminin bir an önce kaldırılması yönünde önümüzdeki günlerde toplu imza toplayacaklarını öğrendim. Sizin anlayacağınız Mordoğan'da herkes bu gemiden şikayetçi" diye konuştu.

"Çevre kirliliği riski yok"

İzmir Liman Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gofer B'nin koruma ve kurtarması için çalışma başlatıldığı, üzerinde Aliağa İcra Müdürlüğü tarafından haciz kararı bulunan geminin yedieminiyle görüşmelerin sürdüğü belirtilmişti. Geminin daha önce demirli olduğu Nemrut Körfezi'ne taşınmasının değerlendirildiği ifade edilirken, geminin mevcut durumunun can ve mal emniyetini tehdit etmediği, çevre kirliliği riskinin bulunmadığı bildirilmişti. Kaza sonrası Sahil Güvenlik yetkilileri ile görüştüğünü belirten Coşkun Beşok ise, "Bu geminin akibeti konusunda ne yapacaklarını bilmediklerini bize illettiler. Biz geminin verdiği zarardan vezgeçtik, bir an önce kalıdırılmasını istiyoruz" dedi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
şelale
13 Temmuz 2015 Pazartesi 03:33
03:33
Gecen hafta gittim http://www.alyabeachotel.com adlı yerde kaldım ve bu tekne hala ordaydı denizi kirletiyor kimse bir sey yapmiyor
78.175.19.87
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim