Elverişsiz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) tüm iç hat ve bazı dış hat seferleri iptal edildi.
Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş, Kartal-Yalova ile Avcılar deniz otobüsü seferleri, şiddetli lodos nedeniyle iptal edildi.
Bu arada, Pendik-Yalova ve Yenikapı-Yalova seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.
Öte yandan, sağanak yağış yüzünden yollarda oluşan su birikintileri, araç trafiğinin yavaşlamasına neden oldu.
GEYİKLİ-BOZCAADA ARABA VAPURU SEFERLERİ GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU
Çanakkale'de etkili olan lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı zaman zaman 35 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Geyikli-Bozcaada arasındaki araba vapuru seferleri, geçici olarak durduruldu.
Yetkililer, Çanakkale-Eceabat, Lapseki-Gelibolu ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki seferlerin normal olarak sürdürüldüğünü kaydetti. Lodosun etkisini azaltması halinde, Geyikli-Bozcaada seferlerinin yapılacağı ifade edildi.
İZMİR'DE VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
İzmir'de şiddetli lodos nedeniyle tüm vapur seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Etkili lodos nedeniyle saat 07.00 itibariyle arabalı vapur seferleri, 08.25'den itibaren ise tüm vapur seferleri iptal edildi.
Seferlerin, hava şartlarının düzelmesinin ardından başlayabileceği kaydedildi.
Fırtına etkili oldu
Bu arada Kocaeli ile Yalova arasındaki Eskihisar-Topçular feribot seferlerine, elverişsiz hava koşulları nedeniyle ara verildi.
İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesinin (İDO) Eskihisar-Topçular feribot seferleri, saat 13.00'den itibaren fırtına nedeniyle geçici olarak durduruldu.
Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, saatteki hızı 74 kilometreye ulaşan fırtınanın kısa sürede etkisini kaybetmesinin beklendiğini belirtti.
Ege'de fırtına şiddetleniyor
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, fırtınanın etkisiyle denizde dev dalgalar oluşmaya başladı.
Kuşadası Körfezi'ndeki balıkçı tekneleri limana sığınırken zaman zaman 4- 5 metre yüksekliğe ulaşan dalgalar, kıyı kesiminde etkili oluyor. Fırtına sebebiyle balık fiyatları da bir anda iki katına çıktı.
Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın iki üç gün daha devam edeceğini açıkladı. Yer yer 50-60 kilometre hızla esen rüzgarın, akşam saatlerinde 90 kilometreyi bulabileceği belirtildi. Sahil kesimindeki otel, yazlık ve iş yerlerinin dev dalgalardan etkilenmemesi için birçoğu boşaltıldı.
Lodos, Bodrum'un sahilleri vurdu
Bodrum'da saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi aşan lodos, sahil kesimlerini vurdu. Sahil yolları bozuldu, iskeleler parçalandı, bazı küçük balıkçı kayıkları battı. Bodrumlular sabah saatlerinde işlerine, çocuklar da okullarına gitmekte güçlük çekti.
Bodrum'da bugün saat 06.00'dan itibaren etkisini arttıran şiddetli lodos nedeniyle İçmeler Mevkii'ndeki sahil yollarının parke taşları söküldü, otellerin önündeki ahşap iskeleler parçalandı. Dalgaların boyu zaman zaman 6 metreye kadar yükseldi. Güllük Limanı'na giden bazı kuru yük gemileri Bodrum'un Haremtan, Gümbet ve Bardakçı koylarına sığınmak zorunda kaldı.
Su sporları merkezinin botları, kanoları ve sörfleri denize sürüklendi. Lüks yatların bağlandığı dev şamandıralar koparak sahile vurdu. İçmeler, Kumbahçe, Bitez ve Ortakent- Yahşi beldelerinde küçük balıkçı kayıkları battı.
Öğleye doğru etkisini arttıran lodos nedeniyle birçok esnaf işyerini açmakta, çocuklar okullara gitmekte güçlük çekti. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi aşan lodosta bazı ağaçlar devrildi ev ve otellerin güneş enerjisi sistemleri hasar gördü. Elektrik telleri ve telefon kabloları koptu. Meteoroloji yetkilileri Ege'de şiddetli lodosun devam edeceğini ve hava sıcaklığınında hissedilir derecede düşeceğini belirtti.

































