• BIST 9560.72
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4936
  • Euro 34.7959
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Fincantieri Tersanesi, liman altyapısını geliştirecek

Fincantieri Tersanesi, liman altyapısını geliştirecek
Fincantieri ve İtalyan enerji teknolojisi şirketi Enel X, kara lojistik hizmetleri için elektrikle çalışan çözümlerle çevre performansını ve liman altyapısına yönelik operasyonları geliştirmeyi desteklemek için yeni teknolojiler oluşturmak ve uygulamak üzere birlikte çalışacaklarını açıkladılar.

Anlaşmanın, İtalyan gemi inşa şirketi Fincantieri'nin büyüme ve gemi inşa dışı gelirlerini genişletme fırsatları aradığı bir dönemde geldiği belirtildi.

Enel X ve Fincantieri arasındaki işbirliği, limanlarda elektrik temelli çözümleri ve dekarbonizasyon uygulanmasını hızlandırmaya çalışacak.

Çalışmaların ilk aşaması, ulusal kapsamdaki projelere ayrılacak ve özellikle yanaşan gemiler için soğuk ütüleme (cold ironing) olarak da bilinen kıyı-gemi güç (SSP) kaynağı sağlamayı hedefleyecek.

Böylece gemiler dizel jeneratörler kullanmak yerine limandaki güç kaynaklarına bağlanarak emisyon ve titreşimi azaltacak. Ayrıca, yenilenebilir kaynaklar ve yakıt hücreleri kullanan yeni altyapı, elektrik depolama ve üretim sistemlerinde enerji değişimlerinin yönetimi ve optimizasyonuna odaklanılacak.

“VERİMLİ TEKNOLOJİLER SUNUYORUZ”

Enel X e-Industries Başkanı Eliano Russo, “Avrupa'nın limanlarının yüzde doksanı metropol bölgelerde bulunuyor ve birçok şehirdeki kamuoyu, yanaşmış gemilerin motorlarının neden olduğu kirliliği, gürültüyü ve titreşimleri kınamakta. Yanaşan gemilerin karada elektrik bağlantısı olacağından kıyı-gemi güç (SSP) altyapısının geliştirilmesi bunu önleyecektir. Günümüzde gelişen dijitalleşme ve sürdürülebilirlik, Avrupa'nın liman ve denizcilik sektörlerini yenileyecek verimli teknolojiler sunmamızı sağlıyor” dedi.

GENİŞ KAPSAMLI BİR AVRUPA SOĞUK ÜTÜLEME AĞININ YARATILACAK

Denizcilik sektöründen kaynaklanan CO2 emisyonlarının her yıl 940 milyon ton veya küresel sera gazı emisyonlarının yüzde 2,5'i kadar olduğu tahmin ediliyor.

Bekleyen AB yönetmelikleri ve limanların çevresel etkisini azaltmaya yönelik başlatılan genel çabayla, şirketler İtalya'da ve ardından diğer Avrupa ülkelerinde artan sayıda liman ve rıhtımın soğuk ütüleme (kıyı-gemi güç SSP) olanağı sunacağına inanmakta. İşbirliğinin, geniş kapsamlı bir Avrupa soğuk ütüleme ağının yaratılmasına yol açacağına inanılmakta.

Fincantieri CEO'su İş Danışmanı ve Kurumsal İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Laura Luigia Martini, "Akıllı, entegre altyapılar geliştirmek ve bölgeyi korumak, ulusal liman sistemini sürdürülebilirlik ilkeleriyle karakterize edilen yeni bir seviyeye çıkaracaktır. diyor. Enel X ile birlikte İtalya'nın denizcilik ekonomisi ve ötesinde yankılanacak otantik bir dijital ve yeşil geçişin temelini atacağız" ifadelerini kullandı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim