• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

Filyos Limanı Projesi’nin yüzde 90’ı tamamlandı

Filyos Limanı Projesi’nin yüzde 90’ı tamamlandı
AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, Filyos Limanı ve Filyos Vadi Projesi ile ilgili paylaşım yaptı. Avcı, Filyos Vadi Projesi’nin önemli bir ayağı ve başlangıcı olan Filyos Limanı inşaatının yüzde 90’ının tamamlandığını açıkladı.

AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı’nın Filyos Vadi Projesi ile ilgili yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Zonguldak'ın, liman inşaatının yüzde 90’lık kısmı tamamlanan, Filyos vadisi projesinde ana aktör olabilmesinin öncelikli koşulu, Zonguldak-Filyos arasında ulaşım engellerini süratle kaldırmasından geçmektedir. Zonguldak-Filyos arası, mevcut bölünmüş yol üzerinden takriben 70 km’dir.

MESAFEYİ KISALTMAK ADINA ATILAN ADIMLAR VE TAMAMLANAN KİLİMLİ-FİLYOS ARASI ULAŞIM PROJESİ DETAYI:

Hâli hazırda Zonguldak-Kilimli arası Mithatpaşa tünelleri ve sahil yolu projesinde işler yolunda, bu kısım takriben 6,5 km’dir. 2021 yılı sonu itibari ile imalatın tamamlanması ön görülmektedir.

Diğer yandan Kilimli-Filyos arası tüneller ve bölünmüş yol projesi ihaleye hazır durumdadır.

Bu proje 20 km uzunluğunda olup, Projede 9 adet sıralı tüneller (gidiş -dönüş 18 tüp ve toplam tünellerin uzunluğu 12 km dir) ve yine toplam uzunluğu 8 km olan bölünmüş yollar bulunmaktadır.

Proje imalat bedeli 2,5 Milyar TL(2,5 Katrilyon)dir.

Bu yol aynı zamanda Artvin den başlayıp, İstanbul-Şile üzerinden 3.köprü lokasyonuna kadar uzanan Karadeniz Sahil Yolu Projesi’nin önemli bir geçiş güzergâhıdır.

Kilimli-Filyos arası 20 km’lik proje şu anda ihale aşamasındadır. Burada amaç projenin tamamlanması ile Filyos liman inşaatının tamamlandığı sürecin eş zamanlı bitirilmesi olmalıdır. Bu aynı zamanda Zonguldak’ımızın İstihdam taleplerine olumlu yönde katkı sağlayacaktır.

Bu projenin ihalesi iki şekilde gerçekleştirilebilir.

İlki, yeterliliğini ispat etmiş, güçlü bir firmanın bütün projeyi üstlenmesi ile ya da projeyi 3 etapa bölüp, Örneğin; ilk etapını Kilimli-Işıkveren aksında tamamlayıp, ÇATES gibi, EREN enerji gibi santrallere, yüksek tonajlı ağır araçların Kilimli ilçemizin merkez trafiğine uğramadan geçişini sağlamak suretiyle de gerçekleştirilebilir. Ve sonraki etaplarla devam edilir.

Son dönemlerde, gerek Bartın, gerekse Karabük illerinin, Filyos vadisi projesi gündemli toplantılar gerçekleştirdiklerini ve ekonomilerine olacak etkiyi önemsediklerini biliyoruz. Cennetmekân Abdulhamid-i Sâni hz. lerinin "Türkiye nin ticaret üssü"diye adlandırdığı, 25 Milyon tonluk kapasitesi bulunan, 6 Milyon metrekaresi Endüstri bölgesi, 4 Milyon metrekaresi Serbest bölge olarak tahsisi gerçekleşen, Türkiyemizin 3 ncü büyük limanı potansiyeline sahip, bakıldığında kuzey-güney aksında Karadenize en yakın, transit taşımacılığın merkezi olacak bu liman, Cumhuriyetimizin ilk şehri ülkemizin sanayileşmesine öncülük yapmış, Zonguldak'ımızın, Karadenizin yeniden yıldız şehri olmasını sağlayacak Filyos Vadisi projemizi takip etmek, iktidarımızla, muhalefetimizle, Belediyelerimizle , TSO'larımızla, STK’larımızla, medya kuruluşlarımızla, yerel girişimcilerimizle sahip çıkmak en öncelikli hedefimiz olmalıdır. Cumhurbaşkanımız Sn R. Tayyip Erdoğan'ın ifadesi ile; "Ulaştırma yatırımlarında ne kadar iyi bir noktaya gelirsek ülkemizin ve Bölgemizin büyümesinin önünü o derece açmış oluruz” vizyonu gereğince, tüm Zonguldaklı hemşehrilerimizin, sosyo-ekonomik yapısına önemli katkısı olacak, tersine göçü sağlayacak bu devasa projeye destek vereceklerine inancımız tamdır.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim