• BIST 9715.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 19 °C

Fethiye'de Deniz Kıyı ve Çevre Laboratuvarı

Fethiye'de Deniz Kıyı ve Çevre Laboratuvarı
Gazi Üniversitesi ve Fethiye Belediyesi iş birliğinde kurulan Fethiye Deniz, Kıyı ve Çevre Laboratuvarı açıldı.

Gazi Üniversitesi ve Fethiye Belediyesi iş birliğinde kurulan Fethiye Deniz, Kıyı ve Çevre Laboratuvarı açıldı.

DenizTemiz Derneği/TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi binasına kurulan Fethiye Deniz, Kıyı ve Çevre Laboratuvarı, bölgede deniz kirliliği ölçümleri ile yüzme havuzu, arıtma tesisi ve içme suyu numunelerinin incelenmesine olanak tanıyacak.

Laboratuvarın açılışında konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye'nin her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını, bu nedenle çevre bilincinin turistik bölgelerde daha önemli olduğunu söyledi.

Allah'ın kainatı, canlılığı devam ettirecek şekilde yarattığı belirten Çalık, "Doğayı bozmadan devam ettirmek insanın görevi. Körfezimizin temizliği de Fethiye için çok önemli. Bu konuda birçok çalışma yapılıyor. Bu laboratuvarın da bölgede çok önemli görev üstleneceğini düşünüyorum" dedi.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise Türkiye'nin en büyük üniversitesiyle ortaklık yapmanın kendileri için çok büyük onur olduğunu dile getirdi.

Fethiye'nin olmazsa olmazının denizi ve temizliği olduğuna dikkati çeken Saatcı, bölgenin önemli turizm merkezlerinden Fethiye'nin deniz, kıyı ve çevresinin korunmasının turizm açısında da önemli olduğunu vurguladı.
Saatcı, laboratuvarda deniz temizliğinin yanı sıra turizme hizmet veren otellerin ve özel konutlarda genelge gereği yapılması gereken belli ölçümlerin de yapılabileceğini ifade etti.

Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Can Elmar Balas da laboratuvarın özellikle modelleme yönünden aldığı ölçümler ve yürüteceği faaliyetler açısından önemine değindi. Teknolojinin son ürünü olan ve teknolojisiyle örnek gösterilebilecek bir çalışmada Fethiye Belediyesi ile işbirliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Balas, merkezin bölgenin birçok ihtiyacını karşılamasının yanı sıra uzun vadede çevresel değerlerle ilgili çalışma yapacak öneme sahip olduğuna dikkati çekti.

Fethiye Deniz, Kıyı ve Çevre Laboratuvarı Kalite Yönetim Sorumlusu Nedim Akay ise laboratuvarda yüzme havuzu, arıtma tesisi, içme suyu, denizdeki suların durumunun öğrenilmesi gibi çalışmaların yapılabileceğini kaydetti.
Akay, "Bu laboratuvarın yanında TÜBİTAK desteğiyle dünyada kullandığı teknolojisiyle alternatifi olmayan, Gazi Üniversitesi'nin 25 yıllık birikimiyle oluşmuş bir sayısal modelleme çalışması var. Sayısal modelleme bugün ölçülen verilerin yarın ne olacağı ve ne yapılması gerektiğini bize söyleyecek" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Onur Sabri DURAK
18 Nisan 2013 Perşembe 04:49
Tebrikler
Fethiye yerel yonetimini, Deniz Ticaret Odasi ve diger ilgilileri, turizmin bu guzide merkezinin deniz cevresinin korunmasi ve kalitesinin artirilmasi yonundeki cabalarindan oturu tebrik ediyorum. Universite-yerel yonetimler arasindaki isbirligi bakimindan da oldukca guzel ve basarili bir gelisme. Benzer isbirliklerinin, ulkemizin diger turizm merkezlerinde de gerceklesmesini umit ederim.
207.126.94.2
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim