• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Explora Journeys'in ikinci gemisi EXPLORA II'nin inşasına başlandı

Explora Journeys'in ikinci gemisi EXPLORA II'nin inşasına başlandı
Explora Journeys, EXPLORA II yolcu gemisi için çelik kesme töreni düzenlendi. İnşası devam eden EXPLORA I ve EXPLORA II yolcu gemileri, sırasıyla 2023 ve 2024 yılında konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.

MSC Group'un yeni lansmanını yaptığı lüks markası Explora Journeys, ikinci gemisi EXPLORA II'nin İtalya'daki çelik kesimiyle pazara giriş aşamasında önemli bir dönüm noktasına imza attı.

Explora Journeys'in lüks gemi filosundaki ikinci geminin inşaatına başlandı ve ilk misafirlerini 2024 baharında ağırlayacak.

MSC Group'un yeni nesil seçici lüks gezginler için oluşturulan Explora Journeys markasını oluşturma taahhüdünün bir göstergesi olarak 2025 ve 2026'da iki yeni gemi daha filoya katılacak.

MSC Group'un Cruise Bölümü Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, şunları söyledi:

“Explora Journeys'in ikinci gemisinin inşaasına başlanması, yenilikçi, zarif gemilerden oluşan bir filoya önemli bir finansal yatırım ile yeni lüks markamızın piyasaya çıkması için turizm ortaklarımıza kararlılığımızı göstermektedir ve bu başka hiçbir şeye benzemeyen bir okyanus ruh hali yaratmak üzere vizyonumuzu ve amacımızı bir araya getirecektir. Bu markaya lüks yaşam tarzı seyahatinde yeni bir kategori yaratacağına olan inancımızla, artan sayıda ve gelecek nesil seçici lüks gezginlerin isteklerini karşılamak üzere markanın genişlemesine yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

4 Explora Journeys gemisinin tamamı İtalya'daki Fincantieri tarafından inşa edilecek ve bugün ikinci geminin ilk çelik kesme işlemi için Napoli yakınlarındaki Castellammare di Stabia Tersanesi’nde geleneksel bir denizcilik töreni düzenlendi.

Etkinliğe Pierfrancesco Vago, Michael Ungerer CEO Explora Journeys ve Fincantieri Ticaret Gemileri Bölümü Genel Müdürü Luigi Matarazzo dahil olmak üzere önemli yöneticiler katıldı.

Explora Journeys CEO'su Michael Ungerer, "Haziran ayındaki lansmanımızdan bu yana Explora Journeys'e güvenen seyahat danışmanı topluluğundan şimdiye kadar aldığımız muazzam coşku ve destekten ve özel 'Randevuya Göre' hizmetimiz ile yenilikçi ticari şartlarımıza verdikleri yoğun  gayretlerinden büyük cesaret duyuyoruz. Explora Journeys ayrıca bir dizi önde gelen seyahat acentesi grubu tarafından 'tercih edilen' statüsüyle ödüllendirildi; bu, hizmete girmeden önce bir markaya normalde verilmeyen bir onurdur ve bu durum lüks seyahat endüstrisinde benzeri görülmemiş bir takdir olup, sağlam B2B2C stratejimize olan bağlılığımızı ve güvenimizi pekiştirmektedir.”

EXPLORA II, EXPLORA I ile aynı yenilikçi tasarıma sahip olacak ve tümü özel teraslı, geniş açık alanlı, en büyük giriş kategorilerinden bazılarına sahip 461 okyanus önü süit sunacak.

Gemiler, mevcut olduklarında alternatif enerji çözümlerine uyum sağlamaya hazır olurken, çevreyi destekleyen en son teknolojileri kullanacaklar. Tasarım, gelecekteki hibrit güç üretimine izin vermek için pil depolama olanağının yanı sıra nitrojen oksit (NOx) emisyonlarının yüzde 90 oranında azaltılmasını sağlayan en son seçici katalitik indirgeme (SCR) teknolojisini içeriyor. Rıhtımdayken CO2 emisyonlarını önlemek üzere gemiden kıyıya güç yetenekleriyle inşa edilen ve deniz gazı yağı ile güçlendirilen bu özellik, MSC Group'un Cruise Bölümü'nün gemi yolculuğunda 2050 yılına kadar deniz operasyonlarında net sıfır sera gazı (GHG) emisyonu elde etme taahhüdü ile uyumlu.

gemi-1-019.jpggemi-2-019.jpgexplora-ii.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim