• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Ever Given konteyner gemisi, sonunda kurtarıldı

Ever Given konteyner gemisi, sonunda kurtarıldı
Mısır Cumhurbaşkanı Müsteşarı Mehab Memiş, geçtiğimiz Salı günü Süveyş Kanalı’nda karaya oturan Ever Given isimli konteyner gemisinin kurtarıldığını söyleyerek geminin yüzdürülme işleminin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Süveyş Kanalı'nda sıkışan Evergreen şirketine ait Ever Given isimli mega konteyner gemisi, günlerdir süren çalışmalar sonucunda kurtarıldı.

Salı günü karaya oturan gemi, Cumartesi günü 30 metre yüzdürülmüştü. Bu gelişme sonrasında çalışmalara hız verilmiş, geminin kurtarılması için yoğun bir çaba harcanmıştı.

Bugün yapılan çalışmalar sonrası gemi, tamamen kurtarıldı. Geminin yükünün boşaltılması için Timsah Gölü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan Süveyş Kanalı İdaresi, yeniden kanalın deniz trafiğine açıldığını açıkladı.

GEMİ KURTARILDI

Mısır Cumhurbaşkanı Müsteşarı Mehab Memiş, Süveyş Kanalı'nda karaya oturan geminin yüzdürülme işleminin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Devlete ait Ahbar el-Yevm gazetesinin haberine göre Memiş, kanalda yaşanan son gelişmeler hakkında açıklama yaptı.

Geminin yüzdürülme işleminin başarıyla tamamlandığını ifade eden Memiş, halihazırda gemiyi inceleme çalışmalarının yürütüldüğünü aktardı.

SİSİ TEŞEKKÜR ETTİ

Mısır Cumhurbaşkanı Abdul Fattah es-Sisi, sosyal medya hesabında konteyner gemisinin yeniden hareket etmesini kutladı.

Sisi, “Bu krizin sona ermesinde teknik ve pratik destek sağlayan bütün Mısırlılara teşekkür ederim. Bugün, Mısırlıların her zaman sorumluluk sahibi olduklarını kanıtladı. Mısırlıların büyükbabaları tarafından inşa edildi. Mısırlıların kendi geleceklerine kendi karar verecek” ifadelerini kullandı.

Es-Sisi, “Mısırlılar, bu süreçte teknik zorluluklara rağmen Süveyş Kanalı’ndaki geminin krizine son vermeyi başardı” dedi.

KANAL KISMEN AÇILMIŞTI

Ever Given gemisi, 7 günlük çalışmalar sonucu bu sabah saatlerinde yüzdürülebilmişti. Çalışmaların ardından gemi yüzdürülürken diğer gemilerin geçişi için alan açılmıştı. Süveyş'te trafik sınırlı da olsa yeniden açılmıştı.

Gemiyi yerinden hareket ettirmek için 14 römorkör kullanılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Ever Given isimli gemi, 24 Mart'ta ülkede yaşanan kum fırtınası ve kötü hava koşulları nedeniyle karaya oturmuştu. 400 metre uzunluğunda, 59 metre genişliğindeki konteyner gemisi, Çin'den Hollanda'ya gidiyordu.

Geminin dar kanalda sıkışarak geçiş yolunu kapatması sonucu kanalda uzun gemi kuyrukları oluşmuş ve deniz trafiğinin durması nedeniyle ham petrol ve LNG sevkiyatlarında aksamalar yaşanmıştı.

gemi_10-001.jpggemi_9-001.jpggemi_8-005.jpggemi_7-012.jpggemi_6-022.jpggemi_5-047.jpggemi_4-091.jpggemi_3-146.jpggemi_2-197.jpggemi_1-239.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim