• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 20 °C

Erik Thun dokuz gemiye pil takacak

Erik Thun dokuz gemiye pil takacak
İsveçli denizcilik şirketi Erik Thun Group, kuru yük filosundaki mevcut dokuz gemisine pil paketi kurulumu için 3.34 milyon $ yatırım yapıyor.

Gemi sahibi, akü paketlerini takarak ve gemiler için kıyı güç bağlantısını daha sorunsuz hale getirerek, limandayken motor kullanma ihtiyacının en aza indirileceğini açıkladı. Bu da, limandayken gemilerden kaynaklanan emisyonları ve gürültü kirliliğini en aza indirmeye yardımcı olacaktır.

Batarya paketi, gemilerin güvenliğini de destekleyen bir elektrik kesintisi durumunda, gemideki tüm sistemler için bir yedek olacaktır.

Şirket, sera gazı emisyonlarını azaltmak için İsveç Çevre Koruma Dairesi'nin yerel yatırım programının bir parçası olan Climate Leap girişimi kapsamında fon sağladı.

Şirket, Climate Leap girişiminden gelen fonların yatırımın %40'ına kadarını karşılayacağını, ancak 14,4 milyon SEK'i (1,3 milyon) geçemeyeceğini söyledi. 

Açıklandığı gibi, Climate Leap'dan geri ödemenin koşullarından biri, kıyı enerjisi projesinin dokuz geminin tamamında 30 Haziran 2024 sonuna kadar tamamlanmasını sağlamaktı.

Batarya paketlerinin kurulumu şirket için ilginç bir seçenek olsa da, Erik Thun'un ticaretini yaptığı gemilerin tamamen elektrifikasyonu şu anda mümkün değil. Aynı argüman henüz yaygın olarak bulunmayan E-yakıtlar için de geçerlidir. 

2018-2022 döneminde 16 yeni gemi teslim alan şirket, filosunu daha da yenilemek için yaklaşık 2,5 milyar SEK tutarında önemli bir yatırım ayırdı. Plan, 2023-2027 yılları arasında teslim edilmesi planlanan 12 yeni geminin inşasını içeriyor. Bunlardan 5'i kuru yük gemisi, 7'si ise ürün tankeri olarak görev yapacak.

Erik Thun, yaklaşmakta olan R sınıfı tankerlerine metanol, amonyak ve hidrojen dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çok çeşitli geleceğin ve alternatif yakıtları sorunsuz bir şekilde barındıracak şekilde tasarlanmış bir motor takmak için Wärtsilä'yı seçti.

AB, İklim Kanunu ile sera gazı (GHG) emisyonlarını 2030 yılına kadar en az %55 oranında azaltma hedefi koydu ve 2050 yılına kadar iklim nötr olmayı hedefliyor. 

AB'nin deniz taşımacılığındaki sera gazı emisyonlarını azaltma çabalarında önemli bir öneri olan FuelEU Denizcilik yönetmeliği, gemiler limanlara yanaşırken kıyıda güç kaynağı (OPS) kullanımına yönelik bir talimat içeriyor.

2025'ten itibaren gemiler, emisyonların yaklaşık %90'ını kapsayan karbon yoğunluğu sınırlamalarıyla karşı karşıya kalacak ve 2030'dan itibaren, iki saatten fazla yanaşan gemiler, sıfır emisyonlu alternatifler kullanmıyorsa OPS'ye bağlanmalıdır. Denizcilik şirketleri, bir inovasyon fonunu finanse eden cezalarla uyumdan sorumlu olacak.

DENİZ HABER AJANSI ÖZEL

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim