Ereğli'ye Tersane Hızlı Gidiyor

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Tersaneler Projesinde dolgu işlemleri tamamlandı.
Ereğli'de Tersaneler Projesi, 4 bin kişiye ekmek kapısı olacakZonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Tersaneler Projesinde dolgu işlemleri tamamlandı.Temmuz ayında kızağa ilk geminin konacağı 110 milyon dolarlık yatırımda 4 bin kişiden fazla işsiz istihdam edilecek.AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan. AKP Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Demiray ve yönetim kurulu üyeleri. Tersaneler Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Mevcut tersanelerin yanı sıra yapımı devam eden tersaneleri ziyaret eden AK Parti heyeti, müteşebbislerden konuyla ile bilgi aldı.Dolgu çalışmaları tamamlanan tersaneler tam olarak faaliyete geçtiğinde Türkiye'nin sayılı tersanelerinden bin olacak. Tersanede 30 ile 50 bin DWT'lik gemiler inşa edilebilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Mayıs 2003 yılında temelini attığı tersane, Ereğli İlçesi'ne bağlı Çengelburnu mevkiine kuruluyor. 62 dönüm olan mevcut tersaneye, proje kapsamında deniz dolgusu yapılarak 200 dünüm alan daha kazandırıldı. Dolgu işlemleri büyük ölçüde tamamlanan tersaneler projesinde gemilerin kızağa konulabilmesi için inşaat çalınmaları devam ediyor, ilk gemi ise Temmuz ayı içerisinde kızağa konacak.Tersane inşaatını dört müteşebbis yürütüyor. İnşaat tamamlandığında Ustaoğlu Tersanecilik, Usta Mehmetoğlu Tersanecilik. Ereğli Gemi ve İnşa Sanayi Ticaret A.Ş. ile Madenci Gemi faaliyette bulunacak. AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan. tersanelerde müteşebbislerin en büyük sorunu olan KDV muafiyeti konusunda Maliye Bakanlığı ile görüştüğünü en kısa zamanda bu meselenin çözüleceğini söyledi. Erdoğan, tersanelerde yapılacak olan gemilerin iç donanımında bu bölgede yapılması İçin mendirek kurma çalışmaları içerisinde de olduklarını dile getirdi. Mendirek kurulması için yetkililerle görüştüğünü belirten Erdoğan, yakın bir zamanda bu konuda da somut adım atılacağını söyledi.Milletvekili Erdoğan, tersane kurulması konusunda epey geç kalındığını ancak kimilerinin hayal diye baktığı projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek. "Buraya büyük bir tersane kuruluyor, ikinci bir Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları olacak. Fabrikanın hemen yanında olan tersane için gerekli sacı ERDEMİR'den temin edeceğiz. Müteşebbislerin Önündeki bütün engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda burada binlerce insanımız çalışacak. İşsizlik çözülecek' dedi.AK Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan, daha sonra tersane yetkililerine bir öğle yemeği vererek sorunlarını dinledi.(Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi, ZONGULDAK)
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Kuşadası’nda endişeli bekleyiş! Denize düşen Rıza Muslu aranıyorKuşadası'nda müteahhitlik yapan Rıza Muslu, Samos dönüşü yattan denize düştü. Ekipler ve yakınları denizde arama çalışması başlattı.
İZDENİZ yaz seferlerini tamamladı! 26 bin 885 yolcu taşındıİZDENİZ’in Urla ve Mordoğan seferlerinden 2026 yaz sezonunda toplam 28 bin 436 kişi yararlandı. Biletli yolcu sayısı geçen yıla göre yüzde 13 artarken, en yüksek artış yüzde 40 ile Urla hattında görüldü.
Fon soruşturmasında 14,5 milyon dolarlık süper yat ortaya çıktıFon piyasasında yaşanan kriz ve ardından başlatılan soruşturmada Muhammed Yarız’ın malvarlığına ilişkin yeni ayrıntılar gündeme geldi. Yarız, 26 Mayıs 2026’da “Loretta” adlı süper yatı 14,5 milyon dolar karşılığında satın almış.
ICS “Deniz taşımacılığı hiçbir koşulda rehin tutulamaz”ICS Genel Sekreteri Thomas A. Kazakos, ticari gemilerin uluslararası sularda emniyetli, öngörülebilir ve gereksiz engellerle karşılaşmadan seyredebilmesinin, uluslararası deniz hukukunun ve küresel ticaret sisteminin temel unsurlarından biri olduğunu vurguladı.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























