• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Erdevicki'nin gemiden bozma yat tasarımı

Erdevicki'nin  gemiden bozma yat tasarımı
ICON Yachts’ın tasarım yarışması içerisinde, 59 metrelik bir araştırma gemisinin, süper yata çevrilmesinin ardından bu tür tasarımların ikincisi Ivan Erdevicki tarafından yapıldı.

ICON Yachts’ın tasarım yarışması içerisinde, 59 metrelik bir araştırma gemisinin, süper yata çevrilmesinin ardından  bu tür tasarımların ikincisi  Ivan Erdevicki tarafından yapıldı.

Alman süperyat inşa devi ICON Yachts Erdevicki, Dixon Yacht ve H2 Yacht’dan, Amels tarafından 1973 yılında Alman Denizcilik Enstitüsü için inşa edilen 59 metrelik araştırma gemisi HR MS Blommendal’ın dönüştürülmesi için tasarım yapmalarını istedi. Ancak geminin emekli olan bir serinin ilk gemisi olması nedeniyle istek birden yerini  yarışmaya bıraktı.

Yarışmanın ikinci tasarımını yapan Erdevicki, 1924 yılından kalma 18 metrelik tamamen tahta yelkenli bir yattan 18 metrelik alüminyum mürettebat gemisine kadar birçok gemiden esinlenerek birçok çevrilme tasarımı yaptı. “Gövdenin orijinal tasarımını korumalıyız ve modernleştilrilmiş üst yapıyı klasik gövdenin üzerine düzgün ve belli olmayacak bir şekilde yerleştirmeliyiz” diyen Erdevicki, tutucu bir tavırla dönüştürme işlemine baktığını ifade etti.

Erdevicki “Pratik olarak düşünürsek bu tasarımdaki ana amacımız yapısal omurgayı ve ana gövde hatları, eksoz çıkışı, borular gibi detayları yani eski üst yapıyı koruyarak ve üstüne de biraz yeni üst yapı, genişletilmiş güverteler ekleyerek, geniş odalar ve eğlenceli güverteler yaratmak asıl amacımız.  Çünkü bu boyutta bir yat için son derece önemli bir konu. Amacımız en az değişimle, zamansız bir tasarım çizgisi yaratmak, gemiyi sanki hiç değişmemiş gibi gösterip tamamen yeni bir yat haline getirmek” dedi.

Klasik yat şeklinde yapılan tasarım, panoramik görüntüsü olan yat sahibi odasına, suit misafir kabinleri ve bir çok dinlenme ve eğlenme alanına sahip. Tasarımın dışarı kısmı, dört güverteye yayılıyor ve sahibinin isteğine göre 10 metrelik bir yardımcı bot, spa havuzu ya da bir yüzme havuzu ve helikopter alanı mevcut..

Erdevicki tasarımını, hem bir marina gösteri parçası olarak, hem de yapısal dayanıklılığı sayesinde uzun yol yapabilecek bir yat olarak görüyor. Erdevicki  tasarımını anlatırken “Bu tasarım, geminin duruşu ve tasarımını takdir eden tecrübeli bir yat sahibine, uzun seyirler yapmak isteyen birine son derece çekici gelecektir. Yat çalışma alanı olarak da kullanılabilir, yapılacak bütün değişimler ve iletişimin son teknoloji hali ile yatın sahibi bütün işlerini yattan yönetebilir” diyor.
ICON Yat Tasarım Yarışması’nın sonuçları, Antibates yat şovunda ICON Yachts ve Boat International Media’dan katılan jürilerin oyları ile açıklanacak.

erdevicki-icon-challenge-yacht.jpg

Deniz Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim