• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 5 °C

Enez’e Deniz Gümrük Kapısı inşa edilecek

Enez’e Deniz Gümrük Kapısı inşa edilecek
Edirne'nin Enez ilçesinde Deniz Gümrük Kapısı için toplantı düzenlendi. Enez Deniz Gümrük Kapısı’nın tanıtım toplantısı, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve AK Parti Edirne Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Fatma Aksal’ın katılımıyla Enez ilçesinde gerçekleştirildi.

Toplantıda projeyle ilgili bilgi veren Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Alaaddin Uğur, “Proje kapsamında 135 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde, 8 metre derinliğinde ve yaklaşık 50 bin ton taş dolgulu ana mendirek rıhtım inşaatı gerçekleştirilecek. Proje kapsamında ihtiyaç duyulan dolgu tahkimat ve iç çekirdek malzemesi, Enez ilçemizin Şehitler köyünde yer alan Ulaştırma ve Altyapı 1. Bölge Müdürlüğü’ne ait bazalt ocağından tedarik edilecek. Malzemeyi, kendi iş makinelerimiz ile Şehitler köyünden Yazır köyü üzerinden Enez Limanı’na getireceğiz” dedi.

“PROJE, UZUN YILLARDIR HAYAL EDİLEN BİR PROJEYDİ”

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Fatma Aksal da, “Bölgemizde yer alan gümrük kapılarının ardından bugün de, Edirne’mizin incisi, ilimizin en güneyinde yer alan Enez’de inşallah yeni bir gümrük kapısını hayata geçiriyoruz. Gümrük kapısının, ilimize, bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ben buradan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Ne zaman Edirne ile ilgili kendilerine bir projeyle gitsek, hiçbir zaman bizleri geri çevirmediler. Enez Deniz Gümrük Kapısı, sadece Enez’e değil, tüm bölgemize çok büyük bir ivme katacak. Proje, uzun yıllardır hayal edilen bir projeydi. Projenin hayırlı olmasını diliyor, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

“DENİZ GÜMRÜK KAPISI BÖLGEMİZE GÜÇ KATACAK”

Projenin ve Enez’in konumunun önemine dikkat çeken Edirne Valisi Ekrem Canalp ise, “Enez ilçemiz, doğa güzellikleri ve konumuyla adeta cennetten bir köşedir. Doğa güzelliklerinin yanı sıra, Enez ilçemiz arkeolojik buluntularıyla da tarihe ışık tutan çok önemli bir ilçedir. Tarihin her döneminde ticaret, Enez açısından çok önemli olmuştur. Bin yıllar öncesine gittiğimizde de Enez’i değerli kılan unsurlardan biri ticaret olmuştur. Bizim burada hayata geçirmeye çalıştığımız proje, ticareti ve turizmi iç içe geçirebileceğimiz bir durum oluşturacak. Bu projeyi hayata geçirebildiğimiz zaman inşallah, sadece Enez’e değil bu bölgeye de ufuk açacak. Bu ufukla birlikte ticaret gelişecek, turizm gelişecek. İç turizmle gelişmiş olan Enez ve bölgemiz, inşallah bundan sonra uluslararası turizmi de tadıyor olacak. Bu yeni boyutta Edirne’mizin de, Enez’imizin de, bölgemizin de ekonomisine güç katacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlarımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

enez_1-001.jpgenez_2-001.jpgenez_3-001.jpgenez_4.jpgenez_5.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim