• BIST 10277.42
  • Altın 4323.409
  • Dolar 40.2579
  • Euro 46.8139
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 33 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 29 °C
  • Çanakkale 27 °C

Endonezya kıyılarına tsunamiye karşı duvar örülüyor

Endonezya kıyılarına tsunamiye karşı duvar örülüyor
Sık sık depremlerin ardından meydana gelen tsunami ile sarsılan Endonezya felatin önüne geçmek için çalışmalara başladı. Hükümet 263 milyon dolara tsunamiye karşı duvar örecek.

Endonezya hükümeti, tsunami felaketlerinin önüne geçmek için 263 milyon dolarlık dev projeyi uygulamaya başladı.

Sürekli olarak yaşanan tsunamilerle gündeme gelen Endonezya artık bu makus talihi değiştirmek, ev ve işyerlerini koruma altına almak için Cakarta kıyısı açıklarında tsunaminin oluşturduğu dalgaları engellemek için 263 milyon dolar maliyeti olan dev bir duvar yaptıracak. Endonezya hükümeti resmi olarak 263 milyon dolarlık bu dev projeyi onayladı ve işlemlere başlandı. Her yıl sellerle ve tsunamiler ile boğuşan başkent Cakarta, geçen yıl yağmur sezonunda nehrin taşması sebebiyle, Endonezya iş dünyasının kalbi olan merkezler sular altında kalmış ve evler kullanılamaz hale gelmişti.

Sel felaketleri sadece geçen yıl ülkeye 580 milyon dolar zarar vermişti. Başkent Cakarta'nın yüzde 40'ı deniz seviyesinin altında bulunuyor. Bu sebeple bir noktadan başlayan su girişi, başkentin hemen hemen yarısını suyla dolduruyor ve sel suyunun aşağıdan yukarıya doğru tahliyesi çok zor oluyor. Temel atma töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Chairul Tanjung, "Bu proje artık bir zorunluluk haline gelmişti" dedi ve ekledi "Eğer biz bir şeyler yapmazsak, 2050 yılına geldiğimizde artan deniz seviyesi ve suyla kayan toprak sebebiyle Cakarta tamamen batmış olacak." 

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim