• BIST 11390.07
  • Altın 5960.595
  • Dolar 42.6969
  • Euro 50.1165
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 12 °C
  • Muğla 4 °C
  • Çanakkale 3 °C

Milyonluk yatlar Yenikapı’ya demirledi

Milyonluk yatlar Yenikapı’ya demirledi
Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı Yenikapı Boat Show, Yenikapı Expo Center’da kapılarını açtı. Fuarda fiyatları 120 bin TL ile 45 milyon TL arasında değişen 350’nin üzerinde tekne motoryat sergileniyor

Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı Yenikapı Boat Show, Yenikapı Expo Center’da kapılarını açtı. Fuarda fiyatları 120 bin TL ile 45 milyon TL arasında değişen 350’nin üzerinde tekne motoryat sergileniyor. Artı Fuarcılık’ın organize ettiği etkinlikte yaklaşık 600 milyon dolarlık ticaret hacmi yaratılması hedefleniyor. Fuara 700’ü yabancı olmak üzere toplamda 16 bin ziyaretçi kayıt yaptırdı.

Türkiye’de karada düzenlenen en prestijli denizcilik organizasyonu alarak nitelendirilen Yenikapı Boat Show 2025 kapılarını açtı. 30’dan fazla ülkeden satın almacı, distribütör ve sektör temsilcisinin katıldığı fuar, Türkiye’nin dünya denizcilik endüstrisindeki konumunu daha da sağlamlaştırmayı hedefliyor. 21 Aralık’a kadar sürecek Yenikapı Boat Show’da 350’nin üzerinde tekne sergileniyor.

Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği’nin (TYKÇD) desteklediği ve Damat-Tween’in ana sponsor olduğu fuarın Türk tekne ve motoryat endüstrisinin ihracatına da katkı sunması bekleniyor. Bu doğrultuda fuara 700’ün üzerinde yabancı satın almacı ve sektör profesyoneli kayıt yaptırdı. Diğer yandan Türkiye, son yıllarda gemi ve yat ihracatında dikkat çekici bir büyüme ivmesi yakaladı. Yüksek mühendislik kabiliyeti, yenilikçi tasarım anlayışı ve uluslararası standartlarla uyumlu üretim kalitesi sayesinde Türk üreticiler; Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik pazarlarında güçlü bir konum edindi. 2025 yılı itibarıyla gemi ve yat ihracatı, sektörün lokomotif alanlarından biri haline gelmiş durumda. Artan sipariş hacmi, yeni pazar açılımları ve stratejik iş birlikleri, Türkiye’nin küresel rekabet gücünü önemli ölçüde ileri taşıyor.

600 milyon dolarlık katkı bekleniyor

Artı Fuarcılık CEO’su Murat Arslan, fuar açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün 90’a yakın katılımcımızın yaklaşık 350 teknesi deniz severlerle buluştu. 700 yabancı satın almacıyı ve sektör profesyonelini ise Yenikapı Boat Show vesilesi ile İstanbul’da ağırlıyoruz. 2025’in ilk 10 ayında toplam sektör ihracatı 1,8 milyar dolar ile tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı. Yenikapı Boat Show 2025, bu başarıyı uluslararası yatırımcılarla buluşturduğumuz önemli bir platform. 9 gün sürecek olan fuarımızın sektör ihracatına en az 600 milyon dolarlık katkı sunacağıını öngörüyoruz” dedi.

“En iyi tekne arkadaşımın teknesi” anlayışı sona ermeli

Fuarın açılış töreninde konuşan bir başka isim ise Burla Makine Yamaha&Marine Araçları Departman Müdürü Yavuz Sipahi oldu. Sipahi, “Akdeniz’de en uzun sahil şeridine sahip olan tek ülke olmamıza rağmen baglama kapasitemiz 26 bin civarında. Bu rakam Yunanistan’da 90 bin, Fransa’da ise 280 bin civaarında. Denizci olmak biraz da imkanları kendi kendine yaratma halidir. En iyi tekne arkadaşımın teknesi anlayışından bir an önce çıkmamız gerekiyor. Denizcilik sadece ekonomik durumu iyi olan insanların değil, her gelir seviyesinden insanın bir yaşam biçimi haline getirmesi gereken bir olgu olmalı” ifadelerini kullandı.

Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Karagöz, Türkiye’de denizciliğin gelişmesi adına katma değeri yüksek çalışmalara imza attıklarını ifade ederken, Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Yenikapı Boat Show’a sponsor olmaktan ötürü son derece mutlu olduklarını söyledi ve şöyle devam etti: “Bugün üç farklı markamızla 80 ülkede ve toplam 415 mağazamızla varlığımızı sürdürüyoruz. Orka Holding olarak dünyadaki bu yolculuğumuzu denizcilerimizle birlikte sürdürmek istyoruz.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Med Marine yeni römorkörünü suya indirdi12 Aralık 2025 Cuma 17:30
  • YÜTEK’ten Endonezya planı!12 Aralık 2025 Cuma 17:00
  • ID Shipping’e banka engeli!12 Aralık 2025 Cuma 10:30
  • 114 metrelik Cosmos, deniz testlerine başladı12 Aralık 2025 Cuma 00:01
  • Marshall Adaları'ndan Türk Loydu'na yetki11 Aralık 2025 Perşembe 00:10
  • Norse, VESTLINERİ yenileme çalışmalarına başladı11 Aralık 2025 Perşembe 00:05
  • Tosyalı Avrupa'nın üçüncü büyüğü10 Aralık 2025 Çarşamba 15:00
  • TEKFEN Holding: Aydın Erdemir ayrıldı10 Aralık 2025 Çarşamba 14:00
  • COSCO tek seferde 87 gemi siparişi verdi10 Aralık 2025 Çarşamba 11:00
  • Seydi Ali Reis şubatta yenilenmiş olarak denize dönüyor10 Aralık 2025 Çarşamba 00:10
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim