• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Ege'de terk edilen süper yat 007 apar topar yüzdü!

Ege'de terk edilen süper yat 007 apar topar yüzdü!
Atina yakınlarındaki Kythnos Adası açıklarında suya gömülen James Bond temalı araç, milyoner sahibi tarafından terk edildi. Türkiye'de üretilen 48 metrelik lüks yatın Ege Denizi'ndeki çalkantılı serüveni, İngiliz medyasının gözünden kaçmadı.

2006 yılında Türkiye'de üretilen 007 adını taşıyan lüks yat, 10 yolcu ve beş mürettebat kapasitesine sahipti. James Bond temalı deniz aracında biri master süit olmak üzere beş kamara vardı.

Çelik gövde ve alüminyum üst yapının göze çarptığı yat, gizli servis ajanlarına layık şekilde tasarlandı. İkonik 007 logosu ve silahının yanı sıra helikopter pisti de bir başka ayrıntıydı.

48 metre uzunluğundaki süper yatın son sahibinin İsviçreli bir iş insanı olduğu tahmin ediliyordu. İngiliz bayrağı altında seyreden araç, Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Kythnos Adası (Termiye) açıklarında Eylül 2022'de alabora oldu.

 

GPS'i arızalandıktan sonra su almaya başlayan aracın kaptanı, kıyıya doğru ilerlemeyi denedi. Ancak, iskele tarafından yavaş yavaş denize gömüldü.

whatsapp-image-2023-03-25-at-12.59.22.jpeg

Cuma akşamı Yunan Sahil Güvenlik birimi acil yardım çağrısına yanıt verdi ve lüks yattaki beş kişiyi kurtardı. Aracın tamamen suda kaybolması, Cumartesi gününü buldu.

Sahibi tarafından terk edilen yat, adadaki Kolona Koyu'nda kıyının yalnızca 15 metre açığındaydı.

007 adını taşıyan lüks yat, altı aydır Ege Denizi'nde bekliyordu. Ancak Yunan makamları, aracın sahibine tekneyi büyüleyici kıyı şeridinden çıkarmak için yalnızca bir ayı olduğunu, aksi takdirde ağır para cezasıyla karşı karşıya kalacağını bildirdi.

whatsapp-image-2023-03-25-at-12.59.29.jpeg

Söz konusu bildirimin ardından, yat apar topar sudan çıkarıldı. Batık aracı koydan çıkarmak için çalışma yürüten Kythnos Belediye Başkanı Stamatis Garderis, yatın olaydan altı ay sonra kurtarıldığını açıkladı. Garderis, gelişmeyi sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

'Yelken açmaya hazır. 007'nin kaldırılmasına saatler kaldı.'

 

whatsapp-image-2023-03-25-at-12.59.35.jpeg

Aylar Süren Saklambaç

İngiliz Daily Mail gazetesi, Ege Denizi'nde yeniden hareket eden aracı 'Hoşçakalın, Mr. Bond: 007 adlı süper yatın Yunan Sahili'nde batarak karaya oturmasının ardından onu terk eden milyoner sahibi devasa para cezasıyla karşı karşıya' başlığıyla haberleştirdi.

Yunan medyası ise, Şubat ayında yayımladığı haberlerde yatın gizemli sahibinin aylardır Yunan otoriterlerle saklambaç oynadığını ve turizm mevsiminin başlamasına haftalar kala denizi kirleten aracını sudan çıkarmadığını yazmıştı. Haberlerde yatın sahibinin İsviçreli bir Yahudi olan Sami Taman olduğu da vurgulanmıştı.

Verilere göre, Bodrum merkezli Aegean Yachts tarafından inşa edilen üçüncü büyük yat olan araç, en son 2012 yılında satılmıştı.

Kış mevsiminde yalnızca birkaç yüz insanın yaşadığı küçük Kythnos Adası, yatlar ve tekneler için popüler bir lokasyon. Dolayısıyla, ada halkı kıyı şeridinde demirleyen lüks yatlara yabancı değil. (Milliyet)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim