• BIST 9548.09
  • Altın 2499.866
  • Dolar 32.4908
  • Euro 34.5788
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 22 °C

Dünyanın en büyük kruvaziyerini satın alan Disney, gemiyi hurdalığa gitmekten kurtardı

Dünyanın en büyük kruvaziyerini satın alan Disney, gemiyi hurdalığa gitmekten kurtardı
Dünyanın en büyük kruvaziyeri, 10 ay satışta kaldıktan sonra Disney tarafından alınarak hurda olarak satılmaktan kurtarıldı.

9 bin yolcu kapasiteli, 20 güverteli Global Dream II gemisi, açık hava su parkı ve lüks sinema içerecek şekilde tasarlanmasına karşın rıhtımdan hiç ayrılmadı.

Dünyanın en büyük kruvaziyeri hiç denize açılmadan hurdaya ayrılıyor

Alman-Hong Kong şirketi MV Werften tarafından inşa edilen kruvaziyer, şirketin Ocak 2022'de iflas başvurusu yapmasından sonra terk edilmişti.

Çarşamba günü Disney gemiyi "uygun bir fiyata" satın aldığını doğrulasa da şirket tutarı açıklamadı.

Disney Parks, Experiences and Products Başkanı Josh D’Amaro, "Disney kruvaziyerleri, nerede olursa olsun hayranlarını Disney büyüsüyle buluşturmak için benzersiz bir fırsat sunuyor ve bu geminin eklenmesiyle Disney Gemi Turu tatili, her zamankinden daha fazla aile için erişilebilir olacak" dedi.

Eğlence devi, Global Dream II'yi "yeniden hayal ettikten" sonra MW Wertfen'le birlikte çalışarak gemiyi Wismar tersanesinde tamamlayıp 2025'te resmen Disney Gemi Turu şirketine katmayı planladığını açıkladı.

Haberlere göre, mega yolcu gemisinin yapımı 1,8 milyar dolara mal oldu.

Global Dream II, kardeş gemisi Global Dream'le birlikte yolcu kapasitesi bakımından dünyanın en büyük kruvaziyeri olacaktı.

MV Werften yöneticisi Christoph Morgen, haziranda düzenlediği basın toplantısında geminin parçaları için hurdaya ayrılacağını söylemişti.

Morgen, şirketin Wismar'daki tersanesinin askeri gemiler inşa etmek için kullanılmak üzere Thyssenkrupp'un deniz birimine satıldığını da belirtmişti.

Alman kruvaziyer dergisi An Bord'a göre, Global Dream gemilerinin yeniden satılmasındaki sorunlardan biri de Asya pazarı için tasarlanmaları.

Dergi, gemilerin "kabin, güverte ve tahrik sisteminin" Avrupa veya Kuzey Amerika'da kullanılmaya uygun olması için önemli değişikliklere ihtiyaç duyacağını aktardı.

Royal Caribbean ekimde, inşa edildiğinde boyut bakımından dünyanın en büyük yolcu gemisi olacak yeni bir kruvaziyere dair planlarını açıklamıştı.

The Icon of the Seas isimli gemi, şu anda bu unvanı elinde bulunduran başka bir Royal Caribbean kruvaziyer gemisi olan Wonder of the Seas'i geride bırakarak Ocak 2024'te hizmete girecek.

6 bin 988 yolcu kapasitesiyle The Wonder of the Seas, Global Dream II'den 2 bini aşkın daha az yolcu alabiliyor. Fakat The Wonder of the Seas, 362 metre uzunluğunda ve 64 metre genişliğindeyken, Global Dream 342 metre uzunluğunda ve 46 metre genişliğinde. (Independet)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim