• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Dünyanın en büyük betonarme yüzer havuzu, Türk Loydu tarafından klaslandı

Dünyanın en büyük betonarme yüzer havuzu, Türk Loydu tarafından klaslandı
Türk gemi inşa sanayinin milli klas kuruluşu Türk Loydu'na olan desteği devam ediyor. Daha önce İtalyan RINA tarafından klaslanan, TK Tuzla Shipyard’a ait dünyanın en büyük betonarme yüzer havuzu, Türk Loydu tarafından klaslandı.

TK Tuzla Shipyard’a (ERKAL Uluslararası Nakliyat ve Tic. A.Ş.) ait olan, 350,04 metre uzunluğunda, 79,26 metre genişliğinde, 23,85 metre derinliğinde ve 97.717 gros tonluk, dünyanın en büyük betonarme (konkrit) yüzer havuzu, ülkemizin öz kaynaklarıyla oluşturduğu milli klaslama ve uygunluk değerlendirme kuruluşu Türk Loydu tarafından 23 Ocak 2017 tarihinde klaslandı.

1998 yılında inşa edilen ve Türk siciline kayıtlı Yüzer Havuzun 100 bin ton kaldırma kapasitesi, 45 dakika dalış ve yükü ile birlikte 90 dakika kuruya çıkış süresi bulunuyor. VLCC gemilerin havuzlanabildiği nadir örneklerinden biri olan yüzer havuz, 350 metre boy ve 62 metre genişliğe kadar her türlü yüzer vasıtanın bakım ve onarım faaliyetleri kapsamında hizmet verebiliyor.

Yüzer havuzun öne çıkan diğer özelliklerinden biri ise ihtiyaç duyulması durumunda tersaneden ve kıyıdan bağımsız bir şekilde kendi enerjisini sağlayabileceği ve havuzlama faaliyetlerini sorunsuz sürdürebileceği jeneratör ve teknik ekipmana sahip olduğu biliniyor. TK Tuzla Shipyard’da bulunan yüzer havuz, yılda ortalama 100 gemiye hizmet veriyor.

TK Tuzla Shipyard'dan yapılan açıklamaya göre, hâlihazırda, inşa edildiği tarihten bu yana İtalyan klas kuruluşu RINA tarafından klaslanan ve kısa süre önce yenilenmiş sertifikası bulunan yüzer havuz, milli klas kuruluşu Türk Loydu tarafından da 10 gün önce klaslandığı kaydedilerek, double klasa sahip olmuş ve ürettiği kurallar, bilgi ve uzmanlığıyla uluslararası alanda ilk tercih edilen klaslama ve sertifikalandırma kuruluşu olmak misyonuna sahip Türk Loydu’na hem destek sağlamak, hem de Türk gemi inşa sanayimizin diğer değerli kuruluşlarının da benzer adımlar atmasına önayak olmayı hedefledikleri belirtildi.

Konu ile ilgili Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu'nun yaptığı açıklama da; TK Tuzla Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran'ın Türk Loydu'na destek olmak için önayak olduğu tavırdan dolayı teşekkür ederken, Türk Loydu olarak armatörleri ve gemi inşa sanayinin desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu şunları kaydetti; "2017 yılına ükemizin en büyük yüzer havuzunu klaslayarak başladık. 350 metreyi aşan boyuyla, 80 metreye varan eniyle, 100.000 ton kaldırma kapasitesiyle ülkemiz denizciliğinde önemli farklar yaratacak bu dev yüzer havuzu klaslamaktan büyük gurur duymaktayız. Dünya denizciliğindeki amansız rekabette şüphesiz yüzer havuzlar ülkemize gelen/gelecek işlerde ciddi teknik avantajlar sağlamaktadır. Dev yüzer havuzlar sayesinde dev gemiler ve önemli işler ülkemize gelmekte ve denizcilik sektörümüz her geçen gün daha da ilerlemektedir. Türk Loydu olarak, Sayın Murat Kıran'ı ve "TK TUZLA SHIPYARD" markasını (KIRAN TERSANESİ) girişimci davranışları ve ülkemiz denizciliğine verdikleri destek için kutlar ve kendilerine teşekkür ederiz. Türk Loydu, yüzer Havuz klaslamasında ülkemizin vazgeçilmez kuruluşu olarak armatörlerimizi ve tersanelerimizi desteklemeye devam edecektir” dedi.

tk_4.jpg

tk_1.jpg

tk_2.jpg

tk_3.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim