• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Dünyanın en büyüğü MSC GÜLSÜN, Uzakdoğu-Avrupa seferlerine başladı

Dünyanın en büyüğü MSC GÜLSÜN, Uzakdoğu-Avrupa seferlerine başladı
MSC Yönetim Kurulu Başkanı Diego Aponte'nin kayın validesi Gülsün Soyuer'in ismi verilen dünyanın en büyük konteyner gemisi MSC GÜLSÜN'ün taşıma kapasitesi ve büyüklüğü göz kamaştırıyor.

Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer'in kızı, Ela Soyuer Aponte ile evli olan dünyanın en büyük ikinci konteyner hat operatörü MSC'nin patronu Diego Aponte'nin, geçen ay denize indirdiği dünyanın en büyük konteyner gemisine kayın validesi GÜLSÜN SOYUER'in ismini verdiği ve dünyanın ilk MGX-24 sınıfı olma özelliğini taşıyan dev gemi MSC GÜLSÜN, Çin- Avrupa arasındaki seferlerine başladı.

Geçen ayın başında MSC Group tarafından teslim alınan ve Samsung Tersanesi'nde inşa edilen, 399.90 metre boyunda, 61.55 metre genişliğinde ve 23 bin 756 TEU taşıma kapasitesine sahip MSC GÜLSÜN, an itibariyle dünyanın en büyük konteyner gemisi olarak kayıtlara geçti.

MSC GÜLSÜN; Eyfel Kulesi'nden 76 metre, Empire State Building'ten, 19 metre daha büyük olmasıyla birlikte, 4 futbol sahası uzunluğunda olduğu kaydedilirken, 14 bin 72 adet TIR'ın taşıyacağı ürünü bir seferde taşıyabildiği belirtildi.

gulsun_1.jpggulsun_2.jpg

ÇEVRECİ GEMİ MSC GÜLSÜN

Dünyanın ilk MGX-24 sınıfı olma özelliğini taşıyan dev gemi MSC GÜLSÜN, 400 metre uzunluğa ve 60 metreden genişliğe sahip olmasının dışında, 23 bin 756 TEU taşıma kapasitesiyle, bir konteyner gemisi için rekor büyüklüğünde bir kapasiteye sahip: Daha büyük gemiler genellikle taşınan konteyner başına daha az CO2 yayar ve bu da MSC’nin Asya ve Avrupa arasındaki hizmetlerinde malları tedarik eden şirketlerin tedarik zincirlerinin karbon ayakizini azaltmalarına yardımcı olur.

Güçlü bir denizcilik mirasına sahip Aponte ailesine ait Cenevre merkezli Mediterranean Shipping Company, MSC Gülsün'ün ve bu sınıftaki uzakdoğu hattındaki diğer 10 geminin gelmesiyle dünyanın en büyük ve en işlek ticaret yoluna yatırım yapma taahhüdünü gerçekleştirmiş oldu.

MSC GÜLSÜN, Asya ve Avrupa arasındaki yiyecek, içecek, ilaç ve diğer soğutulmuş ve dondurulmuş ürünlerin ticaretini artıran 2 binden fazla soğutulmuş konteynerle donatıldı.

gulsun_3.jpggulsun_4.jpg

ÖNCE EMNİYET VE GÜVENLİK!

Mürettebat ve kargo güvenliğinin sağlanması MSC’nin önceliği olduğu belirtilirken, bu yeni sınıf gemilerin, 3 boyutlu bir tekne durumu değerlendirme programının yanı sıra, motorun etrafında çift gövde koruması ile donatıldığı kaydedildi. Gemideki denizcilerin güvenliğini daha da artırmak ve geminin tüm güvertesinde taşınan yükü korumak için yüksek kapasiteli pompalara sahip yeni bir çift kuleli yangın söndürme sistemi kuruldu.

MSC Gülsün, 10 kardeş gemisiyle birlikte, dijital sevkıyatta atılacak sonraki adımları karşılamak üzere tasarlandı. Kıyıya hızlı veri iletimini ve akıllı konteyner bağlantılarını sağlamak, nakliye deneyimini müşterilerimiz için daha şeffaf, güvenli ve güvenilir hale getirmeye yardımcı oluyor.

MSC Group, MSC GÜLSÜN gemisiyle birlikte Samsung Tersanesi'ne yeni nesil 6 gemi inşa ettirirken, Daewoo Tersanesi'ne ise 5 gemi siparişi vermişti.

msc_gulsun_99.jpg

msc_gulsun_98.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim