• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 18 °C

Dünya ticareti ve turizmi için önemli bir kapı QTerminals Antalya

Dünya ticareti ve turizmi için önemli bir kapı QTerminals Antalya
Dünya ticaret hacminin artması sürecinde denizyolu taşımacılığı çok önemli bir yer tutuyor. QTerminals Antalya, şehrin ve bölgenin ekonomik gelişimi için önemli imkânlar sağlarken kaliteli, güvenli ve hızlı hizmet ilkesiyle sektörün en iyi hizmet veren limanlarından biri olmasıyla öne çıkıyor.

QTerminals Antalya, kruvaziyer, konteyner, genel kargo, dökme yük, proje kargo, sondaj kıyı üssü ve askeri gemi hizmetleri sunan çok amaçlı bir liman olup, Türkiye'nin gelişme potansiyeli en yüksek limanlarından biri olarak öne çıkıyor. İzmir-Mersin arasındaki yaklaşık 700 deniz mili uzunluğundaki kıyı şeridindeki en büyük organize liman olan QTerminals Antalya, şehrin batı kıyısında yer alan hinterlandı nedeniyle ihracat trafiğinde hakim konuma sahip, yüksek kapasiteli bir ticari liman olarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

“Türkiye'nin gelişme potansiyeli en yüksek limanlarından birisiyiz”

dunya-ticareti-icin-onemli-bir-kapi3.jpg

QTerminals Antalya’nın kruvaziyer, konteyner, genel kargo, dökme yük, proje kargo, sondaj kıyı üssü ve askeri gemi hizmetleri sunan çok amaçlı bir liman olduğunu söyleyen QTerminals Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, “Türkiye'nin gelişme potansiyeli en yüksek limanlarından birisiyiz. İzmir-Mersin arasındaki yaklaşık 700 deniz mili uzunluğundaki kıyı şeridindeki en büyük organize limanıyız. QTerminals Antalya, şehrin batı kıyısında yer alan hinterlandı nedeniyle ihracat trafiğinde hakim konuma sahip, yüksek kapasiteli bir ticari limandır. Liman, Burdur, Isparta, Konya, Mersin, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar gibi önemli sanayi ve turizm merkezlerine karayolları ile bağlanıyor. Liman olarak kruvaziyer operasyonları için önemli bir bölgesel geri dönüş merkezi olarak konumlanıyoruz” dedi.

“Çevre dostu çözümlerimizle fark yaratıyoruz”

QTerminals Antalya’nın sağladığı sürdürülebilir ve çevre dostu çözümlerle ilgili de konuşan QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, "Limanlar rekabetin çok fazla olduğu küresel tedarik zincirlerinde çok önemli bir noktada yer alıyorlar. İklim değişikliği günümüzün en önemli konularının başında yer alıyor. Bu durumla mücadelede QTerminals Antalya olarak liman sektörüne özgü bir çevre yönetim standardı olan PERS’e tam uyum sağlayarak çevre yönetim çalışmalarımızı kanıtladığımız ECOPORTS PERS Sertifikası, çevresel etkileri en iyi şekilde yönettiğimizin ve operasyonlarımızda enerji verimliliğini sağladığımızın kanıtı olan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 14064 Sera Gazı Envanteri Yönetimi sertifikaları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan ve 2020 yılında kriterlere tam uyum sağlanarak kazandığımız Sıfır Atık Belgesi’nin sahibi olarak öne çıkıyoruz.

QTerminals Antalya olarak çevre bilinci ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşletmemizde yürütülen tüm faaliyetlerle ilgili ulusal ve uluslararası çevre ve enerji mevzuatına uyumlu, kanun ve yönetmeliklerle düzenlenmeyen konularda da en iyi uygulama ve standartları benimseyen bir yapıya sahibiz. Çevre kirliliğine yol açmayacak teknolojileri kullanarak sağladığımız hizmet politikamız ile enerji verimliliğini arttırarak enerjinin etkin kullanımını maksimize ediyoruz ve enerji giderlerini profesyonel bir anlayışla yönetiyoruz” ifadelerini kullandı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim