• BIST 9462.92
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 18 °C

Dünya Denizcilik Günü 4-6 Kasım'da Haliç Kongre Merkezi'nde

Dünya Denizcilik Günü 4-6 Kasım'da Haliç Kongre Merkezi'nde
Dünya Denizcilik Günü paralel etkinliği, IMO ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile 4-6 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek

Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Dünya Denizcilik Günü (WMD) paralel etkinliği, IMO ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) işbirliği ile 4-6 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek.

Söz konusu Dünya Denizcilik Günü etkinliğine IMO Genel Sekreteri Sn. Kitcak Lim, IMO Komite Başkanlarının yanısıra IMO üyesi 172 ülkeden katılım gerçekleşecek.

Denizcilik: Dünya için Vazgeçilmezdir

Bu yıl yapılacak etkinliklerin teması IMO tarafından “Shipping: indispensable to the World” yani “Denizcilik: Dünya için Vazgeçilmezdir” şeklinde belirlendi.

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak olan etkinliğin 4 Kasım sabahında yapılacak açılış seremonisi, ev sahibi olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Ahmet ARSLAN’ın ve IMO Genel Sekreteri Sn. Kitack Lim’in yapacağı açış konuşmaları ile başlayacak. Açılış gününde Başbakan Binali Yıldırım da katılımcılara hitap edecek. 

Türk Denizcilik Mirası Konusu İşlenecek

Uluslararası Sempozyumun 1. Oturumunda “Turkish Maritime Heritage” yani “Türk Denizcilik Tarihi” işlenecek.

UDHB Müsteşarı Sn. Suat Hayri AKA’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan Uluslararası Sempozyumun 2. Oturumda ise “Why is sea indispensable for human life?” yani “Deniz, insan yaşamı için niçin vazgeçilmezdir?” konusu işlenecek ve Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Sn. Cleopatra DOUMBIA-HENRY, IMO-MEPC Komitesi Başkanı Arsenio DOMINGEZ, Uluslararası Kurvaziyer Hatları Birliği (CLIA) Başkan Vekili Charles Bud DARR gibi önemli konuklar konuşmalar yapacaklar.

4 Kasım akşamı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Ahmet ARSLAN’ın da katılacağı bir Gala Yemeği olacak.

2. Günün Konusu: Denizcilik Riskleri ve Kriz Yönetimi

5 Kasım sabahı İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Metin KALKAVAN’ın moderatörlüğünde “Maritime Risks and Crisis Management” yani “Denizcilik Riskleri ve Kriz Yönetimi” başlıklı 3.Oturum ile başlayacak olup IMO-MSC Komitesi Başkanı Mr. Brad GROVES, Arkas Holding Başkanı Lucien ARKAS,  Avrupa Tersaneciler Birliği (CESA) Dr. Ralf Sören MARQUARDT ve UDHB Müsteşarı Sn. Suat Hayri AKA tarafından önemli konuşmalar yapılacak.

Sempozyumun 4. ve son Oturumu ise Prof. Oral Erdoğan’ın moderatörlüğünde “Fair Competition in the World Maritime Industry”  yani “Dünya Denizcilik Endüstrisinde Adil Rekabet” başlığı altında gerçekleşecek. Bu oturumda Güney Kore’nin eski Denizcilik ve Balıkçılık Bakanı, Tongmyong Üniversitesi Başkanı, Dr. Keo-Don OH ile IMO-LEGAL Komitesi Yöneticisi Frederick J. KENNEY ve WMU’dan Professor Dr. Ilias VISVIKIS çeşitli konuşmalar yapacaklar.

Bayrak Panama'ya Devredilecek

5 Kasım akşamı, Dünya Denizcilik Günü (WMD) etkinliğinin ev sahibi olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Ahmet ARSLAN’ın ve IMO Genel Sekreteri Sn. Kitack Lim’in yapacağı konuşmalarında ardından kapanış seremonisi tamamlanmış olacak.

Ve seremoninin sonunda, Türkiye olarak geçen yıl Japonya’dan teslim aldığımız Dünya Denizcilik Günü Paralel Etkinliği Bayrağını, Panama’ya devredeceğiz.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) işbirliği ile 4-6 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek olan Dünya Denizcilik Günü (WMD) paralel etkinliği ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 http://www.worldmaritimedayturkey.com/

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim