• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

DTO Yönetimi Alanya'ya çıkarma yaptı

DTO Yönetimi Alanya'ya çıkarma yaptı
DTO Yönetim Kurulu üyeleri, Alanya'da bulunan tekne, yat ve su sporları alanında faaliyet gösteren kişilerle bir toplantı düzenledi. Toplantıda, bölgenin sorunları ele alındı

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) seçimlerinin yaklaşması ile Alanya'da bulunan tekne, yat ve su sporu temsilcileriyle Alanya'da bir toplantı düzenlendi.

Alanya Balıkçılar Kahvesi'nde düzenlenen toplantıya, DTO Başkanı Metin Kalkavan, DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, Alanya Limanı Denizcilik İşletmesi Anonim Şirketi (ALİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç, Alanya Yatçılar, Tekneciler ve Su Sporları Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Adayı Mehmet Şahin, DTO Antalya şube yöneticileri, ve Alanya'da faaliyet gösteren çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Alanya'daki üyelerle, bölge sorunlarının dile getirildiği toplantının açılış konuşmasını, Kaptanoğlu yaptı. Kaptanoğlu, "4 Mayıs 2013 tarihinde DTO Antalya Şubesi'nin seçimi var. Yine aynı şekilde 9 Mayıs 2013'de de DTO'nun genel başkanlık seçimi var. Siz üyelerimizden, bu seçimlere gereken ilgi ve alakayı göstermenizi bekliyoruz" dedi.

"TURİZMİN YÜZDE 25'İNİ OLUŞTURUYORUZ"

Ardından söz alan Kalkavan deniz turizminin geldiği aşama hakkında açıklamalarda bulundu. Kalkavan, "İsrail ile aramızın düzelmesi inşallah Alanya'ya katkı yapar. Bu durumdan en çok etkilenen bölge Alanya olmuştu. Şimdi bunun düzelmesi içinde, elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi. Deniz turizmi adına, çok yol kat etiklerini belirten Kalkavan, "Deniz turizmi yok denilecek aşamada idi. Son yıllarda, oldukça ivme kazanarak Türkiye turizminin yüzde 25'ini oluşturan bir hal aldı. Bunu daha da ileriye götürmek bizim görevimiz. Önümüzde seçimler var. Seçimden önce ne isek, sonrada o şekilde yolumuza devam etmeli ve birlik beraberlik içinde olmalıyız" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"SIKINTILARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

DTO Antalya Başkan Adayı olan Erol da, "Sıkıntılarınızı direkt DTO'ya bildirin. Biz bunların takipçisi olacağız. Günübirlik ve charter tekneleri için büyük maliyetler oluşturacak mali mesuliyet sigorta uygulamasına müdahale ettik ve geçici olarak ertelendi. Sezon başlamadan önce 300 groston üzeri ve 12 yolcudan fazla kapasiteli teknelere getirilen sigorta sorunu vardı. Bu uygulamaya geçseydi tekne sahipleri çok büyük mali yükümlülük altına girecekti. DTO'nun gayretleriyle bu uygulama geçici olarak durduruldu. Yeni tarife yayınlanıncaya kadar mevcut tarife uygulanacak. Denetimler sırasında günübirlik tur teknelerinde yolcu isim listesi verilmeyecek, sadece çocuk ve yolcu ile mürettebat sayısı bildirilmesi yeterli olacak" diye konuştu.

"DTO'NUN ARTIK DAHA AKTİF OLMASINI İSTİYORUZ"

Son olarak söz alan Demirel ise, DTO'nun Alanya'da bulunan tekne sahiplerine destek olmadığını söyledi. Demirel, "Sorunlarımızı odaya taşıyoruz ama pek bir çözüm bulamadık bu zamana kadar. DTO'ya biz üyeyiz, ancak ALTSO kadar bizlere destek olamadılar. Ufacık bir sorunumuz bile çözüm bulamadı. Portör uygulaması yüzünden 3 yıldır ceza yiyoruz ve DTO bunun için hiçbir şey yapmadı. Kendi sorunlarımızı burada kendi kendimize çözmeye çalışıyoruz. Bizim DTO'dan tek bir isteğimiz var, bizim yanımızda olsunlar. Sorunlarımızı çözemeyecek olsalar bile, bunların arkasında dursun. DTO'yu artık biz daha aktif görmek istiyoruz" dedi. Toplantı diğer üyelerin görüşleri ile devam etti.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim