• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 24 °C

DTO İzmir yarışlarla Körfezi şenlendirdi

DTO İzmir yarışlarla Körfezi şenlendirdi
DTO İzmir Şubesi tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yüzme Yarışması büyük çekişme içerisinde geçti.

DTO İzmir Şubesi tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yüzme Yarışması büyük çekişme içerisinde geçti.

Türkiye Yüzme Federasyonu ve DTO İzmir Şubesi koordinesinde Urla Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “TYF-DTO İzmir Açık Su Türkiye 3.Yüzme Şampiyonası”  sonuçlandı. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri, Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Tesisleri’nde düzenlenen törenle verildi. Yarışmaya 66 lisanslı, 118 master yüzücü olmak üzere toplam 184 katılımcı başvurdu. 

DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir’de 1 Temmuz Denizcilik Bayramını halkın denizle içiçe kutlamasını istedikleri için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Öztürk, “1 Temmuz Denizcilik Bayramı’nın, 8 bin yıllık liman kenti olan İzmir’de, halkın katılımları ve denizle iç içe kutlanmasını arzu ettik. Yüzme yarışması ile 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kuru kuru değil ıslak olarak kutladık” diye konuştu. 

Yarışmaya 12-70 yaş arasında başvuruların olduğunu belirten Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yarışmaya İzmir’in yanısıra İstanbul, Ankara, Antalya, Denizli, Çanakkale, Bursa, Kocaeli ve Kayseri’den başvurular vardı. Yüzme sporuna olan bu ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Bu yıl yapılan başvuru sayısı geçtiğimiz yıla oranla daha fazla. Önümüzdeki yıllarda yarışmayı, uluslararası hale getirmeyi planlıyoruz. DTO İzmir Şubesi olarak deniz ile ilgili bütün etkinliklerin arkasındayız ve destek vermeye devam edeceğiz. Bizim en önemli amaçlarımız arasında denizciliği ve deniz sporlarını sevdirmek yer alıyor. Rotamız; deniz ve deniz sevgisi. Bu çizgide ilerlemeye devam edeceğiz.”

Yarışmaya; 12-24 yaş arası lisanslı ve lisanssız sporcular ile 25 yaş üstü master yüzücüler katıldı. Yarışmanın startı, Urla Karantina Adası Doğu İskelesi’nden verildi, finişler ise Urla Ali Rıza Mete Yelken Kulübü’nde sona erdi.

Şampiyonada dereceye giren yüzücülere ödülleri ve madalyaları DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. Mihri Çelik, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Bülent Onural, TYF Open Water Teknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, TYF Yönetim Kurulu Üyesi Nilüfer Sanver, Başhakem Ömer Akgül tarafından verildi.

Şampiyonaya katılarak parkurları tamamlayan en büyük yüzücü olan ve İstanbul’dan katılan Ersin Asal ile tek bacağı kesik engelli yüzücü Ömer Kalay’a özel ödül verildi.

yuzme-yarisamsi1.jpg

yuzme-yarisamsi2.jpg

yuzme-yarisamsi3.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim