• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 6 °C
  • Çanakkale 5 °C

DP World yatırımlarını büyütüyor

DP World yatırımlarını büyütüyor
Altyapı temelli küresel tedarik zinciri çözümleri sağlayıcısı DP World ve küresel kurumsal yatırımcı Caisse de dépôt et placementduQuébec (CDPQ) platformun toplam büyüklüğünü 8,2 milyar dolara çıkaracak 4,5 milyar dolarlık yeni taahhüdüyle liman ve terminal yatırımlarını büyüttüğünü duyurdu.

DP World platformun yüzde 55’lik hissesini elinde tutarken CDPQ geri kalan yüzde 45’lik kısmını elinde tutuyor.

Faaliyetinin başladığı Aralık 2016’dan itibaren platform tüm dünyada ve varlık ömrü döngüsünün çeşitli aşamalarında 10 liman terminaline yatırım yaptı. Güçlendirilmiş platform mevcut coğrafyaların yanı sıra Avrupa ve Asya Pasifik gibi yeni bölgelerde alanını büyütmek için genişletilmiş bir kapsam ile varlıkları küresel olarak hedef almaya devam edecek. Yatırım platformu, terminallere bağlı lojistik servisleri gibi entegre deniz tedarik zincirinin büyük bir kısmını genişleterek yerleştirme ve çeşitlendirme hedeflerini gerçekleştirmeye çalışacak.

Sultan Ahmed Bin Sulayem, DP World Grup Başkanı ve CEO’su şunları belirtti:

“DP World ve CDPQ arasındaki ortaklık çok başarılı oldu ve birbirimizin uzmanlıklarından faydalandık. Liman ve lojistik sektörü için fırsatlar çok büyük ve müşteri talebi küresel tedarik zincirinde büyük değişimleri tetikledikçe görünüm pozitif kalmaya devam ediyor.

Sınıfının en iyisi, birbirine iyi bağlı limanlar ve etkili tedarik zincirleri küresel ticareti ilerletmede ve tesislerine en yakın iş ortamlarını beslemede aktif bir rol oynamaya devam edecek. Uzun vadeli vizyonunu paylaştığımız kararlı ortağımız CDPQ ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki önemli uluslararası ticaret konumlarını birbirine bağlayacak yeni yatırımlar üzerinde birlikte çalışmaya can atıyoruz.”

EmmanuelJaclot, CDPQ Başkan Yardımcısı ve Altyapı Başkanı ise şunları söyledi:

“Liman ve deniz terminali alanında birinci sınıf bir lider olan stratejik ortağımız DP World ile ilk iş birliğimizin başarısına dayanan güçlendirilmiş platform, akıllı ticaret ve lojistiğin geleceğini tasarlamaya yardım edecek yüksek kaliteli liman ve terminal altyapı varlıklarında yatırım alanı arıyor. Ortaklığımızda bir sonraki adımı atarken coğrafik menzilimizi daha da çeşitlendirecek ve benzersiz ölçüde zorlu bir dönemde dahi uzun vadeli temel eğilimler tarafından yönlendirilen bir sektörde yeni fırsatlar elde etmeye önem vereceğiz.”

COVID-19’un ve küresel tedarik zinciri durumundaki değişimlerin etkilerine rağmen liman sektörü büyük ölçüde esneklik gösterdi.

Otomasyon ve dijital teknoloji alanında yakın tarihli stratejik yatırımlarla DP World, kapsamlı uçtan uca akıllı tedarik zinciri çözümleri sağlamak amacıyla deniz hizmetleri faaliyetleri ve dünyanın dört bir yanındaki liman ve terminal ağlarıyla birlikte lojistik kapasitesini güçlendirdi.

Böylece DP World sektörde yaşanan mevcut değişimleri karşılamak ve dünyanın her yerinden müşterilerine yenilikçi çözümler sağlamaya devam etmek için iyi konum almış bulunmaktadır.

 DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim