• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 12 °C

Donanmanın gemi ve denizaltılarına ziyaretçi akını

Donanmanın gemi ve denizaltılarına ziyaretçi akını
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Gemi Filosu'nda (TCG) görevli Ereğli ve Kilimli karakol gemileri ile Gür denizaltısı halkın ziyaretine açıldı.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programı Gölcük Garnizon sinemasında büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Donanama Komutanlığı Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı Garnizon Sinemasında düzenlenen programa Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Tersane Komutanı Tuğamiral Mehmet Şevki Şekerefeli, Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Nazmi Ekici, Denizaltı Filo Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Öveç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cevdet Çal, Gölcük Emniyet Müdürü Mustafa Faruk Keskin, Muaveti Mülkiye Gemisi Şehit Torpido Yüzbaşı Ali Haydar Öztalay’ın kızı Esin Öztalay ve torunları, subay astsubay eşleri, öğrenciler ve misafirler katıldılar.

KONUŞMALAR

Garnizon sinemasında düzenlenen törende saygı duruşu İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten Genel Kurmay Başkanı Oramiral Necdet Özel’in mesajı okundu. Daha sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun mesajı okundu. Bir Harbin 100.üncü Yılında konulu konuşmasını Muaveti Mülkiye Gemisi Şehit Torpido Yüzbaşı Ali Haydar Öztalay’ın kızı Esin Öztalay ve torunları. Özdemir’in konuşması sonrasında Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele tarafından plaket verildi. Konuşmanın ardından Tarihi Görüntüler eşliğinde Dz. Bnb Ali Bağcı günün anlam ve önemini belirten şiir okudu. 

KONSER AYAKTA ALKIŞLANDI

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Muaveti Mülkiye Gemisi Şehit Torpido Yüzbaşı Ali Haydar Öztalay’ın kızı Esin Öztalay’a günün anlam ve önemini belirten kendisinde hatıra olarak kalmasını istediği bir adat fotoğraf ve Donanmanın simgesi olan Kalyon’u takdim etti. Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından “Çanakkale Şehitleri” Konulu Tekstli Konser verildi. Konser sonrasında Garnizon sinemasında 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümüne ait sergi açılarak protokol tarafından gezildi. 

Gemiler ziyarete açıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Gemi Filosu'nda (TCG) görevli Ereğli ve Kilimli karakol gemileri ile Gür denizaltısı halkın ziyaretine açıldı. 

Nizamiye giriş kapısında kalkan servis araçları ile denizaltı ve gemilere gelen öğrenciler ve vatandaşlar, görevli komutanlar eşliğinde gemileri ve denizaltıyı gezdi. Gezi sırasında merak ettikleri soruları yönelten öğrencilerden bir tanesinin 'Gemiyi hiç hareket ettirdiniz mi?' sorusu ise geziye gelen diğer öğrencilerin ve gemi komutanlarının gülüşmesine neden oldu. 

Gezi sırasında öğrencilere hitaben konuşan Deniz Kıdemli Üsteğmen Halit Mehmet Ergül, Çanakkale Zaferi sırasında atalarının bin bir zahmetle ülkeyi kurtardığını ve şimdi ise o günlerde çekilen zorluklardan hareketle Türkiye'nin kendi gemilerini kendilerinin yapar hale geldiğini söyledi. Ergül, şöyle konuştu: "Sizler de gençler ve öğrenciler olarak nereden geldiğimizi ve ne yapmamız gerektiğini çok iyi bilmelisiniz. Şu an ki göreviniz derslerinize çalışarak başarılı olmak. Daha sonrasında da vatana ve millete hayırlı insan olmak. Bu konuda geçmişteki derslerden faydalanarak başarılı olmanızı diliyorum." 

Denizaltı ve gemileri gezen öğrenciler, ilk kez gemi ve denizaltı gezdiklerini söyledi. Bazı fen lisesi öğrencileri ise gemilerin silahları dışında Türk yapımı olmasının, yazılımın dahi Türkiye de yazılmasının gelecekle ilgili düşüncelerini değiştirdiğini ifade etti. Gemiyi gezen bir vatandaş da geminin Türk yapımı olmasının gurur verici olduğunu kaydetti. 

Karadeniz Ereğli Bölge ve Garnizon Komutanlığı görevli personeli, gemilerin silah ve diğer donanımları ile ilgili bilgi verirken, en çok ilgiyi ise TCG Gür isimli denizaltı gördü.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim