• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 16 °C

Donanma’nın başına Koramiral Bostanoğlu

Donanma’nın başına Koramiral Bostanoğlu
Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifa edip emekliliğini istemesinin ardından, Donanma’nın başına vekaleten Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu’nun gelmesi bekleniyor.

Donanma  Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifa edip emekliliğini istemesinin ardından, Donanma’nın başına vekaleten Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu’nun gelmesi bekleniyor. Hürriyet’e bilgi veren güvenilir askeri kaynaklar, Koramiral Bostanoğlu’nun Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Atilla Kezek’ten daha kıdemli olduğu için Donanma’nın başına vekaleten geleceğini belirttiler.

Bu durumda olağanüstü bir gelişme olmaması halinde 1 Şubat 2013’ten, yaz dönemi Yüksek Askeri Şûra kararlarının geçerli olmaya başlayacağı 30 Ağustos 2013’e kadar Donanma Komutanlığı’nı vekaleten Koramiral Bülent Bostanoğlu yürütecek.

Bostanoğlu’nun bu görevi de üstlenmesi ile birlikte Donanma Komutanı’nın rütbesi de ilk kez oramirallikten, koramiralliğe inmiş olacak.

3 YALANLAMA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, Oramiral Güner’in istifasından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) tüm general ve amirallere “Moralinizi bozmayın” mesajı içeren bir mektup gönderdiği haberi yalanlandı. Güvenilir askeri kaynaklar istifanın ardından ortaya atılan iddialarla da ilgili şu bilgileri paylaştılar:

MEKTUP YOK

“TSK’dan bir komutanının emekliliğini istemesinden sonra Genelkurmay Başkanı’nın mektup yazması diye bir şey söz konusu değil. Zaten TSK’nın teamülünde de böyle bir şey yok.

Bu TSK’daki ast-üst ilişkilerine de aykırıdır. TSK’daki anlayış, kurumdan bir kişi ayrılmayı istediği takdirde, kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edilir ve sonraki yaşamı için başarı dilenir. Bunun ötesinde herhangi bir çağrı veya mektup olmaz.

İSTİFA YOK

Ortaya atılan bir diğer iddia da, Donanma’da bazı komutanların da emekliliklerini istediğine dair. Bu tamamen toplumda ve TSK içinde farklı bir hava yaratmayı arzu edenlerin ortaya attıkları bir yalandır. İstifa ettiği ileri sürülen kişi (Donanma Tersane Komutanı kastediliyor) görevinin başına olduğunu açıklamasına rağmen bu iddia ısrarla sürdürülmektedir.

ÇALIŞMA YOK

Bir başka iddia da, tutuklu muvazzaf ve emekli askerlerin serbest bırakılmasına hukuki bir yol bulabilmek için Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’nde bir çalışma başlatıldığıdır. Böyle bir şey söz konusu değil ki, bu doğrultuda bir çalışma yapılacaksa bunu yapacak yer de sivil makamlardır. Bizim aldığımız bilgiye göre sivil makamlar şu an için böyle bir çalışma içerisinde değiller.”

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim