• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

DNV GL ve COSCO, kara veri merkezi ile akıllı gemiler geliştirecek

DNV GL ve COSCO, kara veri merkezi ile akıllı gemiler geliştirecek
DNV GL, COSCO ShippingGroup'un (COSCO) dijital dönüşümüne yardımcı olmak ve akıllı gemiler geliştirmek için akıllı bir kıyı tabanlı gemi veri yönetim merkezi inşa edecek. Yapılan açıklamaya göre, iki şirket denizcilik sektöründe akıllı teknolojinin kullanımını teşvik etmek için bir anlaşma imzaladı.

Bu, COSCO'nun filosunu yükseltme ve tam dijital yönetime geçme çabalarında bir sonraki adım olacak.

Çinli havayolu, navigasyon ve kargo taşımacılığı gibi temel iş süreçlerinin ve göstergelerinin güvenliğini ve uyumluluğunu "büyük ölçüde iyileştirmeyi" beklediğini söyledi. Ayrıca girişim, gemi bakımını iyileştirirken emisyonları ve yakıt tüketimini azaltma yönündeki çabasına da yardımcı olacak.

COSCO, "Kıyı merkezli bir akıllı gemi veri yönetim merkezi inşa etmek yalnızca birleştirilmiş verilerin değerini ortaya çıkarmak ve akıllı gemiciliğin geliştirilmesini teşvik etmekle kalmayacak, aynı zamanda nakliye optimizasyonunda işbirliği ve verimliliğin gerçekleştirilmesini de teşvik edecek” dedi.

Ortak proje ekibi, gemilerden ve karadan verilerin toplanması ve bir araya getirilmesinin nasıl güçlendirileceğine ve gerçekleştirileceğine, tüm bilgilere esnek ve güvenli erişim sağlayan bir veri yönetimi altyapısının nasıl oluşturulacağına ve sağlanacağına odaklanacak.

DNV GL Group kıdemli başkan yardımcısı ve işbirliği projesinin küresel lideri Marius Berrefjord, şunları söyledi:

“DNV GL ve COSCO Shipping Group, denizcilik endüstrisinin dijital dönüşümü için aynı vizyona ve vizyonu gerçekleştirmek için gereken sürekli, uzun vadeli ve sistematik çabalara aynı anlayışa sahip. Akıllı gemi veri yönetim merkezi projesinde iki taraf arasındaki işbirliği, hem tarafların hem de endüstrinin dört gözle beklediği denizcilik sektörünün dijital dönüşümünde bir işbirliği. DNV GL, bu heyecan verici dijital dönüşüme sahip olmaktan çok memnun. Yolculuk sırasında benzersiz vizyonumuzu, profesyonel bilgimizi ve bu alandaki zengin deneyimimizi paylaştık ve katkıda bulunduk ve ayrıca Şangay Gemi Araştırma Enstitüsü teknisyenlerinin mesleki becerilerini hissettik" dedi.

COSCO Başkanı XuLirong, dijital gelişmeyi küresel denizcilik endüstrisinde "geri dönüşü olmayan bir teknolojik gelişme trendi" olarak tanımladı.

Lirong, "Bu eğilim, denizcilik endüstrisi zincirini yeniden tanımlayabilir ve denizcilik endüstrisinin bir dizi yeni kural ve standardını üretebilir. Son tahlilde, denizcilik endüstrisinin dijital gelişimi, nakliye endüstrisinin dönüşüm ve yükseltme, müşteri hizmet seviyelerini ve temel rekabet gücünü iyileştirme perspektifinden iç canlılığı ve motivasyonu teşvik etmek için kendi önlemleri” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim