• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 15 °C

Dev konteyner gemisi MSC Samar, Asyaport’a yanaştı

Dev konteyner gemisi MSC Samar, Asyaport’a yanaştı
İspanya'nın Barcelona Limanı’na gideceği bildirilen 4 futbol sahasına eşit büyüklükte olan dev konteyner gemisi MSC Samar, Tekirdağ’daki Asyaport Limanı’na yanaştı. MSC Samar, Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemisi olma özelliğini taşıyor.

Mısır’daki Port Said Limanı'ndan çıkıp Türkiye’ye doğru yol alan ‘MSC Samar’ adlı dev konteyner gemisi, Çanakkale Boğazı’nı geçerek Tekirdağ’a geldi. Asyaport Limanı, 24 bin TEU taşıma kapasiteli dünyanın en büyük konteyner gemilerinden MSC Samar’ı ağırladı.

Asyaport Limanı’na yanaşan dev konteyner gemisi MSC Samar, 400 metre uzunluğu ve 62 metre genişliği ile 4 futbol sahasına eşit, Paris’teki Eiffel Kulesi’nden ise yaklaşık 100 metre daha uzun. Gemi, Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemisi olma özelliğini de taşıyor. Geminin kaptanına liman yönetimi tarafından plaket takdim edilirken konteyner gemisi burada gerekli yüklemelerini yaptıktan sonra Tekirdağ’dan ayrılacak.

Geminin uzak doğudan aldığı yükleri, Akdeniz girişinde bulunan Süveyş Kanalı’nı takip ederek Avrupa ülkelerindeki sıkışıklıktan dolayı Türkiye'de sadece Tekirdağ’a yanaşabildiğini ifade eden Asyaport Limanı Planlama Müdürü Kaptan Gökmen Azaklı, yaptığı açıklamada MSC Samar'ın Türkiye'ye gelen en büyük konteyner gemisi olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Geminin yarın Tekirdağ'dan ayrılacağını belirten Azaklı, “Gemi Avrupa limanlarındaki sıkışıklıktan dolayı Asyaport'a yanaştı. Bu gemi ülkemizde sadece bu limana yanaşabiliyor. Bu büyüklükteki gemiler sadece limanımızda elleçlenebiliyor. Gemi, 3 bin 82 konteyner tahliyesi yapıldıktan sonra limandan ayrılacak. Bizim için son derece gurur verici bir olay. Bu tür büyük gemiler uğrak yaptıkları ülkelerin ekonomisini ve denizcilik sektöründeki önemini ortaya koyarlar. 18 metre derinlik ve 2010 metre rıhtım uzunluğuna sahip Asyaport, dünyanın en büyük gemilerinden MSC SAMAR gemisini ağırladı. 400 metre uzunluğu ve 62 metre genişliği ile 4 futbol sahasına eşit; Paris’teki Eiffel Kulesi’nden yaklaşık 100 metre daha uzun olan 24 bin TEU taşıma kapasiteli MSC SAMAR Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemisi olma özelliğini taşıyor” dedi.

Azatlı, gemi kaptanına plaket verdi.

MSC’nin ülkemize ve Asyaport’a olan güvenini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten MSC Türkiye Genel Müdürü Barış Dilek, “Türkiye’nin dış ticarette kırdığı rekorlar, artan potansiyeli ve dünya limanlarının çok azında erişilebilen Asyaport’un yüksek operasyon performansı MSC’nin 24 bin TEU kapasiteli gemilerini limanımıza göndermesinde etkili oldu. MSC’nin MSC GÜLSÜN sınıfı en büyük gemilerini göndermesiyle ithalat ve ihracatçılarımız yer ve ekipman sıkıntısı yaşamadan ürünlerinin ithalat ve ihracatlarını gerçekleştirebilecekler.” dedi.

msc-1-004.jpgmsc-2-003.jpgmsc-3-001.jpgmsc-4-001.jpg

gemi-1-083.jpggemi-2-074.jpggemi-5-024.jpggemi-3-059.jpggemi-4-033.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim