Kruvaziyer turizminde İstanbul ile birlikte Türkiye'nin en önemli limanlarından biri olan Kuşadası'na sezonun son transatlantiği yanaştı. Bin 750 Amerikalı turisti taşıyan Galaxy isimli dev turist gemisiyle birlikte sezon boyunda sefer yapan gemi sayısı 483'ü yükselirken, Kuşadası'na deniz yoluyla gelen turist sayısı da 424 bin 931 oldu.
Sezonun son gemisiyle gelen turistler, otobüslerle Efes ve Meryemana'ya gittikten sonra, şehir dışındaki büyük alışveriş merkezlerine götürüldü. Kuşadası çarşılarına uğramadan tekrar gemiye dönen turistlerden umduğunu bulamayan esnaf, tekelleşme yaratıldığını belirterek, gemiyle gelen turistlerin Kuşadası ekonomisine neredeyse hiçbir katkı yapamayacak duruma geldiğini söylediler.
Bu arada, Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Ports firmasından yapılan açıklamada, 2007 turizm sezonunda turist gemileri sayısında büyük oranda artış beklendiğini ve 650'yi aşkın seferle çok sayıda yolcunun geleceğini kaydedilerek, yoğun bir sezona şimdiden hazırlanıldığını söylediler.DenizHaber.Com
Dev Galaxy gemisi Kuşadası'nda

Bin 750 Amerikalı turisti taşıyan Galaxy isimli dev kruvaziyer gemisi, Türkiye'nin en önemli limanlarından biri olan Kuşadası Limanı'na geldi.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Petrol ve LNG tankerlerine siber saldırı: FBI gemilere çıktıABD’ye petrol ve LNG taşıyan en az iki yabancı tanker siber saldırının hedefi oldu. FBI ve Sahil Güvenlik ekipleri Meksika Körfezi’ne ulaşan gemilere çıkarak sistemleri incelerken enerji taşımacılığında yeni bir güvenlik riski gündeme geldi.
Pasifikte kartellerin kullandığı tekne batırıldıABD ordusu, Doğu Pasifik'te Los Choneros karteli tarafından yakıt ikmal istasyonu olarak kullanılan bir teknenin daha batırıldığını açıkladı.
OYAK’ın lojistik gücü dört koldan büyüyorCOP31’in lojistik operasyonları için tercih edilen OMSAN Lojistik’in öncülüğünde OYAK’ın lojistik gücü; karayolu, demiryolu, liman ve deniz yolunda büyüyor.
MSC’den Asya-Türkiye taşımalarına yeni ek ücretMSC, Asya’dan belirlenen Doğu Akdeniz ve Karadeniz limanlarına gönderilen yüklerde TEU başına 55 dolar korsanlık riski ek ücreti alacak. Bu tutara Süveyş Kanalı için belirlenen 36 dolarlık ek ücret de dahil edilecek.
ABD’den İran balıkçı teknelerine İHA saldırısı: Balıkçılar kayıpİran’ın Hürmüzgan eyaletine bağlı Minab kentinde yer alan Kergan İskelesi yakınlarında iki balıkçı teknesinin ABD tarafından insansız hava aracı (İHA) ile vurulduğu ve saldırı sonrası teknelerde bulunan balıkçıların kaybolduğu duyuruldu.
Kuş gribi ilk kez deniz aslanında tespit edildiAvustralya’da kuş gribinin H5N1 türü, ilk kez bir deniz aslanında tespit edildi. Kanguru Adası’ndaki hayvanın köpek balığı saldırısı sonrası iyileşme sürecindeyken öldüğü ancak yapılan incelemede ölüm nedeninin kuş gribi olduğunun belirlendiği bildirildi.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim






















