• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri sona erdi

DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri sona erdi
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin düzenlediği Bahar Kariyer Günleri, “Denizcilikte Tedarik, Sigorta, Klas ve Brokerlik Alanındaki İstihdam Olanakları” oturumuyla sona erdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri’nin altıncı ve son oturumunun konusu “Denizcilikte Tedarik, Sigorta, Klas ve Brokerlik Alanındaki İstihdam Olanakları” olarak belirlendi.

Moderatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Barış Kuleyin’in üstlendiği oturuma Piri Reis Kumanyacılık Genel Müdürü Sercan Kaçar ve Teknik Müdür Necati Uzun, Ata Offshore Services CEO’su Kaptan Ali Burçin Eke, Ata Yachting Yat Charter Brokeri Sedef Sözgen, Türk P&I Sigorta Teknik Grup Müdürü Kaptan Değer Pamuk ve Türk Loydu Dış İlişkiler Müdürü Mehmet Avcı konuk oldular.

Oturum başkanı Kuleyin, açılış konuşmasının ardından katılımcıları tanıtarak oturumu başlattı. Oturumun ilk konuşmacısı çevrim içi olarak katılan Mehmet Avcı oldu.  Kendi kariyer yolculuğunu anlatarak sözlerine başlayan Avcı daha sonra Türk Loydu’nun faaliyetlerini ve çalışan yapısı hakkında bilgiler içeren sunumunu gerçekleştirdi. Konuşmasında otonom gemiler, alternatif yakıtlar ve enerji verimliliği gibi konuların üzerinde duran Avcı, katılımcılara teknoloji ve inovasyon konularındaki gelişmeleri dikkatle takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Oturumun ikinci konuşmacısı Piri Reis Kumanyacılık Genel Müdürü Sercan Kaçar, şirketi ve kumanyacılık hizmetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Sektörde aktif ve dinamik bir çalışma ortamı olduğunu belirten Kaçar, kumanyacılık sektörünün öneminin her geçen gün arttığını vurguladı.

Piri Reis Kumanyacılık Teknik Müdürü Necati Uzun, kendisinin de 2017 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümünden mezun olduğunu belirterek katılımcılara kumanya ve tedarik firmalarını kariyer planlarında göz önünde bulundurmalarını tavsiye etti.

Oturumun dördüncü konuşmacısı Ata Offshore Services CEO’su Kpt. Ali Burçin Eke, kendi kariyer geçmişi hakkında bilgilendirmede bulunduktan sonra Ata Offshore Services operasyonları hakkında bilgiler içeren sunumu ile konuşmasına devam etti. Katılımcılara yaptıkları işten keyif almalarını, ilgili kulüp ve sivil toplum kuruluşlarına üye olarak iletişim becerilerini geliştirmelerini ve eğitimlerine yüksek lisans programları ile devam etmelerini tavsiye etti.

Daha sonra söz alan Ata Yachting Yat Charter Brokeri Sedef Sözgen şirketinin yatçılık faaliyetlerinden bahsettikten sonra katılımcılara araştırmacı olmaları ve mutlu olacakları işi tercih etmeleri önerisinde bulundu.

Oturumun son konuşmacısı Türk P&I Sigorta Teknik Grup Müdürü Kaptan Değer Pamuk, deniz sigortacılığı hakkında bilgilendirmede bulunduktan sonra katılımcılara tek bir sektöre bağlı kalmamalarını ve denizciliğin farklı iş kollarında deneyim sahibi olmalarını önererek konuşmasını sonlandırdı.

Oturum, konukların öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından, öğrencilerin konuşmacılara ve oturum başkanına plaket takdimiyle sonlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2022 Bahar Kariyer Günleri, gerçekleştirilen son oturum ile tamamlanmış oldu.

deu-2-010.jpgdeu-1-010.jpgdeu-3-010.jpgdeu-4-008.jpgdeu-5-008.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim