• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 17 °C

Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara"

Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara"
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara" Sempozyumu, 18-19 Aralık tarihlerinde İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde yapılacak.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara" Çevre Sempozyumu, 18-19 Aralık tarihlerinde İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde yapılacak.

Marmara Belediyeler Birliği Encümen Heyeti tarafından karar verilen sempozyum, üniversiteler, bakanlıklar, belediyeler, kamu kurumları, medya, STK ve ilgili özel sektör paydaşların katılımıyla 18-19 Aralık 2012 tarihlerinde İstanbul Kadir Has Üniversitesi Haliç Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Sempozyuma Marmara Bölgesi büyükşehir belediye başkanları, Marmara Denizi’ne kıyısı olan belediye başkanlarının yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gıda Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılacak.

BİLİMSEL VERİLER ORTAYA KONACAK
Sempozyumda Marmara Denizi’nin durumu, Marmara Denizi’ne kirlilik veren kaynaklar ve yürütülen çalışmalar hakkında oturum düzenlenecek. Marmara Bölgesi’ndeki belediyelerin, su ve kanalizasyon idarelerinin ve diğer yetkili kurumların çalışmaları bütüncül bir bakış açısıyla katılımcılara sunulacak. Sempozyumda Marmara Denizi ile ilgili ortaya atılan tüm söylemler, bilimsel veriler eşliğinde şeffaf bir şekilde masaya yatırılacak ve çözüm odaklı çalışmalar belirlenecek.

Sempozyumla ilgili bilgi veren Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şöyle konuştu: “Kimi ‘Marmara foseptik’ dedi, kimi ‘Marmara suyu içilebilir temizlikte’ dedi, kimi ‘Marmara’da gönül ferahlığı ile yüzülebilir’ kimi de ‘Marmara’yı belediyeler kirletiyor’ dedi. Kurum ve kuruluşlar her boyutunda iyi tarafları kendilerine, ancak sıkıntıların sorumluluğunu belediyelere yıktılar. Söz sırası belediyelerde. Şeffaf bir tartışma ortamında tüm konuların masaya yatırılacağı ve Belediye boyutu, Bakanlık boyutu, Su-Kanalizasyon İdareleri boyutu, Finansman boyutu, Üniversiteler boyutu ve Özel sektör boyutunun ele alınacağı ‘Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara’ sempozyumuna konunun tarafı olan herkesi, çözümün bir parçası olmak adına davet ediyorum.”

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
09 Aralık 2012 Pazar 15:21
Marmara denizi
ELbette Marmara denizinin kirlenmesinin bir numaralı sorumlusu belediyelerdir. Ancak bu öyle büyük bir sorundur ki bunu halletmek Marma denizini çevresinde bulunan belediyelerin boyunu aşmakta ve hatta devletler bile bu sorunun üstesinden gelememektedir. Çünkü Marmara denizine gelen sular Karadenize akan nehirlerin kirlettiği Karadeniz' den gelmektedir. Belediyeler derken yalnız Marmara çevresindeki belediyeler değil Avrupa belediyelr kasdelmektedir. Bu nedenle Marmara denizini temiz tutmak uluslararası bir olaydır.Devletimiz bu işe el atmazsa bu toplantıların bir yararı olmaz.Allah yardımcınız olsun. www.refikakdogan.com
176.240.117.123
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim