• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Denizcilikte büyük gelişme yaşanıyor

Denizcilikte büyük gelişme yaşanıyor
Denizcilik sektöründe ciddi yatırımlara imza atan Türkiye, söz konusu sektörde prestijini dünya çapında artırdı. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, denizcilik sektörü son yıllarda büyük bir gelişme gösterdi.

Denizcilik sektöründe ciddi yatırımlara imza atan Türkiye, söz konusu sektörde prestijini dünya çapında artırdı. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, denizcilik sektörü son yıllarda büyük bir gelişme gösterdi.

Dış ticaretimizin geliştirilmesi ve ekonomimizin dışa açılarak dünya ekonomisiyle bütünleşmesi açısından önemli rol üstlenen denizcilik sektörü büyümeye devam ediyor. Söz konusu sektör ekonomik hedeflerimizin geliştirilmesi açısından da etkin rol oynuyor.

Paris Memorandumu Liman Devleti denetimlerinde Türk bayraklı gemiler Kara listeden 2006 yılında gri listeye, 2008 yılında ise beyaz listeye geçmeyi başardı. Bu Türk gemilerine ticari açıdan da avataj sağladı. Bu avantajla birlikte ülkemiz, her geçen gün artan ihracat rakamlarıyla dikkat çekiyor.

Öte yandan son zamanlarda yapılan yatırımlarla yat inşasında ülkemiz 3. sıraya, gemi inşasında ise 6. sıraya yükseldi. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, son zamanlarda 100 binden fazla kişiye amatör denizci belgesi verildi. 10 yıl önce 37 olan faal tersane sayımız 71'e yükseldi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Fahri Doktoracı
17 Ekim 2012 Çarşamba 13:27
ciddiye almayınız
WMU'yi çokta fazla ciddiye almayınız. Yapısı, kadrosu, kalitesi belli. Gözünüzde büyütmeyin. O üniversite bakana ödül vererek kendi reklamını yapıyor aklınca. Bakan da ödül aldım diye keyifleniyor. Gerçek doktora eğitimin ve diploman var mı ? adama onu sorarlar. Bilim adamları gerçeğini, politikacılarda ancak fahri olanını alırlar vesselam.
78.189.180.121
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
16 Ekim 2012 Salı 10:39
Denizciliğimizin felaketnni başarısı
Birisi bizimle dalga geçiyor.Sayın Birecik geçen günkü bir yorumunuzda sizden torpilli olduğumu yaznmıştınız.Hayatta hiç torpilim olmamıştı,çok şükür sayenizde o da oldu. Ama bu yaşta bana torpilin ne yararı olabilir ki? Şaka bir yana durum çok vahimdir.Adamların olumsuzlukları olumluya çevirme ustaları var, çok da başarılar. Geçmişte olan başarıları şimdiye taşıyarak temcit pilavı gibi önümüze sürüyorlar. Sayın Binali Yoıldırım'a WMU'den verilen ödül beni ülkem adına çok üzüyor.Sayın Binali Yıldırım Beyfendi oradan mezun olduğu halde ticaret denizciliğimiz onun bakanlığı zamanında erimiş, okullarda eğitim araç gereç, öğretim elemanlari noksanlıkları nedeniyle istenilen düzeye çıklarılamamış, bütün stajyerleri alarak dünyayı dolaşan bir okul gemimiz olmamış, öğretim elemanı yetitirilememiş, tersanelerimiz kapılarına kilit vurmuş; en azından bunları kurtarmak için yeterince ve etkili çalışmalar yapılmamıştır. Sayın Yıldırım çalışmaları tren yollarına, kara yollarına vererek denize arkasını dönmesini bir WMU mezunu olduğu halde ona yakışmamış ve anlayamamışımdır. Dilimin ucuna geliyor da söyleyemiyorum. Acaba böyle iç Anadolu'dan gelenler denizin, deniz ticeret filosunun,eğitiminin, tersanelerin bu ülke için ne kadar önemli olduğunu kara ikliminin etkisinde kalarak anlayamıyorlar mı? diye sormaktan kendimi alamıyorum.Tabii böyle bir şey söz konusu olmaz ama işte içinde bulunduğumuz ortam gözlerimizin önünde.Fatiha suresindeki, "Dosdoğru yola ilet bizi," ayetini okumaktan kendimi alamıyorum. Allah yardımcımız olsun. www.refikakdogan
46.197.148.205
Bir İtalyan Şarkısı
15 Ekim 2012 Pazartesi 18:11
Palavra, palavra, palavra
Bu haberi yapıp, yazanın aklından şüphe ederim. Herhalde zekası biraz kıt olsa gerek. Tersaneler kan ağlıyor. Sinek avlıyor, iş yok. Adam, tersane sayısının arttığından bahsediyor. Böylesine ne denir : Ya hesap bilmiyor, ya da dayak yememiş.
78.189.180.121
murat birecik
15 Ekim 2012 Pazartesi 18:07
ironi...
vallahi, billahi refik ağabey şimdi yorumu patlatır dedim ve de patlattı...

refik ağabey, görüyorsun haberde ironi mevcut? tecahül-i
arif de olabilir...

saygılarımla
murat birecik
46.197.112.135
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim