• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Denizcilik sektörünün geleceği, Malta EU2017'de masaya yatırıldı

Denizcilik sektörünün geleceği, Malta EU2017'de masaya yatırıldı
1 Ocak 2017 tarihinde Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanlığı'nı Slovakya'dan devralan Malta, Malta EU 2017 kapsamında, Avrupa Birliği'nin deniz ve karayolu taşımacılığını masaya yatırdı.

Malta EU 2017 konferasına Türkiye'yi temsilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, UDHB Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Erdem Direkler, Uluslararası İlişkiler ve İş Geliştirme Daire Başkanı Emre Dinçer, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ile YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım katıldı.

Malta EU 2017 kapsamında düzenlenen 'Denizcilik Paydaşları Konferansı' Malta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Joe Mizzi, Avrupa Komisyonu Ulaştırma Komiseri Violeta Bulc, IMO Genel Sekreteri Ki Tack Lim ve Avrupa Parlamentosu Ulaştırma Komitesi Başkanı Karima Delli'nin açılış konuşmalarıyla başladı.

Malta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Joe Mizzi, denizcilik endüstrisinin geleceği için herkesin üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "Avrupa'da hem operasyonel hem de yapısal olarak denizcilik endüstrisi bir dönüşümün içindedir. Sektör temsilcileri bu dönüşüme adapte olduğu zaman sektörün içinde kalacaktır. Deniz taşımacılığı dünya ekonomisinde vazgeçilmez bir yere sahip. Bu nedenle sektör öncülerinin denizcilik sektörüne yatırım yapmaya devam edeceğinden ve uluslararası deniz ticaretini gerçekleştirmek için gerekli hizmetleri sağlayacağından emin olmalıyız" dedi.

'Denizcilik Endüstrisinin Geleceği; 2020'nin Ötesinde' ve 'Çevre Açısından Sürdürülebilir Bir Endüstrinin Sağlanması' konu başlıklı iki oturumda gerçekleştirilen Denizcilik Paydaşları Konferansı'nın ilk oturumunda denizcilik endüstrisinin geleceği konuşuldu.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Avrupa Komisyonu Ulaştırma Komiseri Violeta Bulc, Güney Kıbrıs Yönetimi Ulaştırma ve İletişim Bakanı Marios Demetriades, Avrupa Armatörler Birliği (ECSA) Genel Sekreteri Patrick Verhoeven, Avrupa Nakliye Çalışanları (EFT) Genel Sekreteri Eduardo Chagas, YILPORT Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, ETA Genel Sekreteri Anna Maria, Avrupa Liman Organizasyonları (ESPO) Genel Sekreteri Isabelle Ryckbost ve MMF Başkanı Joe Borg'un konuşmacı olarak katıldığı 'Denizcilik Endüstrisinin Geleceği, 2020'nin Ötesinde' başlıklı oturumda denizcilik sektörünün potansiyel büyüme oranları ve teknolojik gelişmeler tartışıldı.

Konferansın ikinci oturumunda 'Çevre Açısından Sürdürülebilir Bir Endüstrinin Sağlanması' konulu oturumda ise Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı Panagiotis Kouroumplis, Avrupa Komisyonu Denizcilik Güvenliği Birim Başkanı Christine Berg, IMO Hava Kirliliği ve Enerji Verimliliği Bölüm Başkanı Edmund Hugles, ICS Dış İlişkiler Başkanı Simon Bennet, T&E Direktörü Bill Hemmings, IACS Genel Sekreteri Robert Ashdown ve CLIA Avrupa Hükümet İşleri Direktörü Marco Digioia katıldı.

Oturumda deniz yapılarının iyileştirilmesi, IMO'nun 2020 yılında yürürlüğe sokacağı emisyon salınımı kuralları ve sektörün çevre açısından sektörün alması gereken önlemler konuşuldu.

malta_77.jpg

malta_1.jpg

malta_2.jpg

malta_3.jpg

malta_4.jpg

malta_5.jpg

malta_6.jpg

malta_7.jpg

malta_8.jpg

malta_01.jpg

malta_02.jpg

malta_03.jpg

malta_04.jpg

malta_05.jpg

malta_06.jpg

malta_07.jpg

malta_08.jpg

malta_11.jpg

malta_12.jpg

malta_13.jpg

malta_14.jpg

Haber ve Fotoğraflar: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı - Malta

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim