• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Denizcilik sektöründe normalleşme kararları açıklandı

Denizcilik sektöründe normalleşme kararları açıklandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, denizcilik sektöründe normalleşme kararlarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, denizcilik sektöründe kontrollü normalleşme sürecinde uygulanacak kararları açıkladı.

KISITLAMALAR KALDIRILACAK

Gezinti gemisi cinsinde faaliyet gösteren ve denize elverişlilik belgesinde taşınmasına izin verilen yolcu sayısı 150'den az olan tekneler tam kapasiteyle, yolcu sayısı 150'den büyük olan tekneler yüzde 50 kapasiteyle sefere çıkabilecek.

Yunanistan'ın limanlarını açması durumunda Ege adaları ile Türkiye limanları arasında uluslararası yolcu taşımacılığı kısıtlamalar olmaksızın başlatılacak.

Genel Müdürlüğün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ülkede yaşanan normalleşme sürecinde denizcilik sektöründe alınan tedbirlerin Bakanlıkça değerlendirilmesi neticesinde yeni kararların alınması uygun görüldü.

Buna göre, gezinti gemisi cinsinde faaliyet gösteren ve denize elverişlilik belgesinde taşınmasına izin verilen yolcu sayısı 150'den az olan tekneler tam kapasiteyle, yolcu sayısı 150'den büyük olan tekneler yüzde 50 kapasiteyle sefere çıkabilecek. Ancak yolcu sayısının yüzde 50'si 150 kişinin altında olan tekneler 150 yolcuyla, kapasitesinin yüzde 50'si 150 ve üstü olan tekneler ise kapasitelerinin yüzde 50'si olacak şekilde sefer yapabilecek.

Örneğin denize elverişlilik belgesinde belirtilen yolcu sayısı 75 ise tekne 75 yolcuyla, 160 yolcuysa 150 yolcuyla, 250 yolcuysa 150 yolcuyla, 350 yolcuysa 175 yolcuyla sefere çıkabilecek.

AİLE VE ARKADAŞLARLA MAVİ TUR

Ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemiler, turun kapalı grupla gelenlerle (aile, yakın akraba, arkadaşlar) yapılması durumunda denize elverişlilik belgesinde belirtilen taşınmasına izin verilen yolcu sayısıyla, günlük tur yapan tekneler de tam kapasiteyle faaliyetlerini icra edecek.

Yolcu gemisi, yolcu motoru, feribot cinsinde seyir yapan gemiler için kısıtlamalar kaldırılacak.

Yunan makamlarının limanlarını açması durumunda Ege adaları ile Türkiye limanları arasında uluslararası yolcu taşımacılığı kısıtlamalar olmaksızın başlatılacak.

Yeni tedbirlerin uygulamasında İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, mülki idare amirlikleri ile ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tedbir ve kararları doğrultusunda, yeni normalleşme kurallarına azami dikkat edilerek iş ve işlemlerin yürütülmesine karar verildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim