• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

Denizcilik sektörü Europort Turkey için gün sayıyor

Denizcilik sektörü Europort Turkey için gün sayıyor
Europort Turkey Uluslararası Denizcilik Fuarı 05-08 Nisan 2017 tarihleri arasında Viaport Marina Tuzla’da denizcilik sektörünü buluşturmaya hazırlanıyor.

Türk denizcileri, Sektörün en iyilerinin 300 marka ile katıldığı Europort Turkey; 35 ülkeden 10 bin profesyonel ziyaretçiyi bir araya getirecek. Denizcilik Sektörü’nün Uluslar arası iş birlikleri oluşturmak ve geliştirmek için anahtar olarak gördüğü Euruport Turkey’e bu yıl Panama, Danimarka, İzlanda, Norveç, Yunanistan, Kenya, İran, Azerbaycan, Meksika, İngiltere gibi ülkelerden büyük ilgi var.  

Yılın ilk 9 ayında 469 Milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Türkiye denizcilik sektörü 2017 yılına umut veren gelişmelerle başlıyor. Tersane kira sürelerinin uzatılması ve Norveç bankalarının teminatlar konusunda esneklik göstermeye başlaması ile rahatlayan sektörün önemli temsilcileri, güçlü oyuncuları Europort Turkey Fuarı’nda buluşmak ve yeni iş birlikleri için gün sayıyor. 54 yeni tersane yatırımı ile uluslar arası alanda iddialı olmaya devam edeceklerinin sinyalini veren Denizcilik Sektörü, 05 Nisan’da Tuzla Viaport Marina’da kapılarını açacak. Denizcilik sektörünün kalbi olarak bilinen Tuzla’da, denizle iç içe yapılacak olan Europort Turkey’e 35 ülkeden 10 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Europort Turkey, Hollandalı partneri AHOY ile birlikte Uluslar arası bir organizasyonla sektör adına büyük önem taşıyan yeni iş birliklerine de fırsat sunacak. 

Europort Turkey’in denizcilik sektörünün beklenti ve ihtiyaçlarına kulak verdiğini belirten Fuar Direktörü Dilek Karaduman; “Türk Gemi inşa sanayinin merkezi, Türkiye’de faaliyet gösteren en büyük tersanelerin burada bulunması, yan sanayisi, tedarikçisi, taşeronu ile üretimin merkezi olması Tuzla’ da bir fuar organizasyonu yapılmasını gerektiriyordu. Hollandalı partnerimiz AHOY ile birlikte yola çıkmanın avantajıyla birçok ülkeden ülke pavillionu ile katılım sağlayarak uluslararası bir organizasyon haline geldik.” Şeklinde konuştu. Europort Turkey Fuar Direktörü Dilek Karaduman yaptığı açıklamada şunları söyledi: “sektörü kendi evinde ağırlayacak olmanın verdiği güçle yola çıkan Via Fuarcılık 05-08 Nisan 2017’ de farklı bir bakış açısı ve organizasyon ile Gemi İnşa sektörünün fuarına ev sahipliği yapacak. Ulusal ve uluslararası ziyaretçi için de lokasyonun hem Tuzla hem de Viaport Marina olması fuarı daha da cazip hale getirecektir. Viaport Marina; sadece bir marina olarak değil, aynı zamanda mevcut sosyal alanları ile bir yaşam merkezi, yeme-içme çeşitliği olarak farklı konsepti,  Sabiha Gökçen Havalimanı’na 9 km mesafe ile oldukça kısa sürede ulaşımın olması sebebi ile hem katılımcı hem de ziyaretçinin hayatını kolaylaştıracaktır. Yalova’ da bulunan ve Türkiye’ nin en önemli tersanelerine de ev sahipliği yapan Altınova-Yalova bölgesinden de Viaport Marina’ ya özel transferlerin yanı sıra 100 metre mesafeye yanaşan İDO Yalova-Tuzla deniz otobüsü, Bakırköy-Bostancı, Bostancı-Kartal-Tuzla deniz otobüsü de İDO sponsorluğunda de bu bölgedeki tersane ve yan sanayi için ücretsiz ve kolay ulaşımı sağlayacaktır”.

Europort Turkey Uluslararası Denizcilik Fuarı; armatörlük, gemi işletmeciliği, brokerlık, gemi kiralama, gemi alım-satımı, tersane işletmeciliği, yeni gemi inşa-bakım-onarımı, konteyner taşımacılığı, lojistik hizmetleri ile gemi inşa yan sanayi firmaları ve ilgili bankacılık, finans, sigortacılık ile eğitim kurumlarından ulusal ve uluslararası önemli firmalar ile öncü markaları bir araya getiriyor.  Yeni işbirlikleri yaratacak olan ve uluslararası denizcilik sektörünün gelişiminden pay almak için katılımcılarına en uygun fırsatları sunan fuarda en yeni teknoloji, ürün ve hizmetler görücüye çıkacak. 

Yeni uluslararası pavillionların katılımı ile sınırların genişletildiği Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, Japonya, Kanada, Panama, Norveç, Romanya ve Yunanistan’dan profesyonellerin de büyük ilgi gösterdiği fuar, özellikle dış bağlantılar açısından önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmaların en önemlilerinden biri olan Alım Heyeti Programı çalışmaları T.C. Ekonomi Bakanlığı liderliği ile yapılmaktadır ve  Europort Turkey Fuarı kapsamında bu yıl Norveç, Meksika, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Rusya Federasyonu ve Türkmenistan’dan gelecek sektör profesyonelleri, özellikle Gemi İnşa Sanayi yeni iş bağlantıları açısından da destek sağlayacak. Yine küçük ve orta ölçekli işletmeler için önemli iş fırsatları da Europort Turkey fuarının hedefleri arasında yer alıyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın tersanelerin kira süresinin yeniden 49 yıla uzatıldığını açıklamasının sektöre nefes aldırdığını ifade eden Europort Turkey Fuar Direktörü Dilek Karaduman; “Eylül ayında 20 milyon dolarlık ihracat yapan gemi ve yat sektörü, 2017’ye umutlu başlayacak. Özellikle önemli pazarlardan olan Norveç'in teminatlar konusunda esneklik göstermeye başlaması ile Norveç’e yapılan gemi ihracatında artış bekleniyor. Europort Turkey’de Norveç, İzlanda, Danimarka, Azerbaycan, İran, Kenya gibi tersanelerimizin sipariş aldıkları ülke pazarlarına önem veriyoruz ve sektörü yeni iş birlikleri için uluslar arası sektör profesyonelleri ile buluşturmayı hedefliyoruz.” Şeklinde konuştu. 

Dilek Karaduman, denizcilik sektörü için 2017’nin 2016’yı telafi yılı olmasının ümit edildiğini belirterek “Europort Turkey Denizcilik Fuarı, Denizcilik sektöründeki yeni teknolojilerin, yeni gemi inşa projelerinin, bakım-onarım projelerinin, yan sanayinin, tedarikçinin yeni ürünlerini görücüye çıkaracağı ulusal ve uluslararası ziyaretçinin hedef fuarının olacağı doğru bir platformdur” dedi. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim