• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK) toplandı

Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK) toplandı
DEK 9. Olağan toplantısı yapıldı. Konsey denizcilik eğitiminde mezunların sorunları, eğitim standartlarının iyileştirilmesi ve eğitiminin uluslararası standartlarla devam etmesi amacıyla kuruldu.

Denizcilik Eğitim Konseyi'nin (DEK) 9. Olağan toplantısı, Kocaeli'de yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Yıldız Bilge Barbaros Denizcilik Yüksekokulu'nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konseye üye 15 üniversitenin temsilcileri, denizcilik eğitimindeki son gelişmeler ile kurulması planlanan Denizcilik Eğitimi Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'yle ilgili çalışmaları değerlendirdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve DEK Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ersan Başar,DEK'in ilk toplantısını 2009'da İstanbul'da yaptığını belirterek, konseyin Türkiye'deki denizcilik eğitiminde üniversitelerin ve mezunların sorunları, eğitim standartlarının iyileştirilmesi ve denizcilik eğitiminin uluslararası standartlarla paralel olarak devam etmesi amacıyla kurulduğunu söyledi.

Konseyin uluslararası kuralların kabul edilmesinden uygulamasına kadar birçok karar aldığını anımsatan Başar, hukuksal mevzuata uygun eğitim müfredatları düzenlendiğini kaydetti.

Başar, master ve doktora programları konusunda da çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, "Türkiye'de lisans seviyesindeki denizcilik eğitiminin tartışıldığı, denizcilik eğitimine yön verilen önemli bir konsey. Bugünkü toplantıda kurulacak derneğin son durumu ve denizcilik eğitimindeki son gelişmeler görüşülecek. Güverte ve makine sınıfındaki öğrencilerin staj süreçlerindeki son gelişmeler görüşülecek" diye konuştu.

-"Dernekleşme yoluna girilmesi kararı alındı"-

Başar, önceki toplantıda Denizcilik Eğitimi Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği kurulması kararı alındığını, ön çalışmaları ve tüzüğünün hazırlandığını dile getirerek, Türkiye'nin denizcilik eğitiminde en iyi standartları sağlayan bir ülke olduğunu vurguladı.

"Türkiye'deki fakülteler bu konuda çalışmalar yapıyor, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile YÖK tarafından çalışmalar denetleniyor" diyen Başar, "Bu kalite standartlarını daha yaygın, daha iyi denetlenebilir hale getirebilmek için dernekleşme yoluna girilmesi kararı alındı. Dernek kurulduktan sonra denizcilik eğitimini kalite standartları açısından denetleyebilecek ve akredite edebilecek bir kalite derneği olarak ortaya çıkacak. Denizcilikte kalite standartları, Denizcilik Eğitimi Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'nin dernek faaliyetleriyle artacaktır" şeklinde konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
31 Ocak 2013 Perşembe 10:05
Denizcilik Eğitim Konseyi
Bilindiği üzere ülkemizde sivil denizcilik eğitimi YÖK ve MEB tarafından yapılmaktadır. Hal böyle olunca okullarda bu kuruluşların denizciler dışında öğretim elemanları eğitimi idare etmekte denizcilere gerekli olan dersleri vertmektedirler.Doğal olarak meslek dersleri meslekten gelenler tarafından
verilmektedir. Çok iddialı bir isim olan ve sanki resmi bir kuruluşmuş gibi izlenim veren Denizcilik Eğitim Konseyi'nin denizci olmayanlar tarafından kurulması ve yürütülmesi garibime gittiği için öyle yorumladım. Birilerinin de garibine gitmiş olacak ki derneğe çevrilmesine karar verilmiş. Elbette meteroloji vb.gibi denizciler için çok önemli dersler siviller tarafından verilecektit. İTÜ DF vb.denizciler için gerekli olan meslek dışı dersler denizci olmayan öğretim görevlileri tarafından verilmektedir. Ama Denizcilik Eğitim Konseyi denilişnce işin rengi değiştiği için dikkatli olmamız gerektiğini söyledim. Yanlış mı yaptım? Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
24.133.106.74
Karadenizli
30 Ocak 2013 Çarşamba 13:19
Örnekler
Sayın Denizci rumuzuyla yazan yorumcu arkadaş, yazdıklarınız çok doğru. İşte size birkaç örnek : DEÜ, YTÜ ve İTÜ Denizcilik Fakülteleri'nin dekanları bu kategoriye girmektedirler. Denizcilikle uzaktan yakından ilgileri yoktur. Ama DEK'te ahkam kesebilirler.
78.189.180.121
Cavit Çimil
30 Ocak 2013 Çarşamba 08:24
Hadi
Hayal bu ya, mesela İngiliz Kültür Derneği bütün zabit ehliyeti sahiplerine sınav yapsın, asgari seviyede iletişim kuramayacak seviyedekilerin ehliyetleri iptal edilsin yada Türk limanları ile sınırlandırılsın....Bir düşünün kaç kişi sınavı geçebilir ? Durum çok vahim, zaten kendi gemilerimiz dışındaki gemilerde iş bulamamamızın sebebi bu değil mi!
Efendim ben fakültede ingilizce hazırlık okudum, diyor genç kardeşim, peki iş görüşmesine İngilizce devam edelim öyleyse dediğinizde.....
Bütün sistem en baştan itibaren elden geçirilip acilen rehabilite edilmelidir.

Selametle kalınız
90.158.32.180
Denizci
29 Ocak 2013 Salı 17:19
Kimler Denizci ?
Denizcilik Fakültelerinin Dekanları, Denizcilik Meslek Yüksek Okullarının Müdürleri, hepiniz sıra sıra bu sitede eğitiminizi ve kısa özgeçmişinizi bir açıklayıverin. Bizlerde kim gerçekten Denizci, kim değil öğrenelim. Aslında biliyoruz da, bir de burada açıklansın.
78.189.180.121
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim