• BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Denizcilerden otizmde farkındalık hareketi

Denizcilerden otizmde farkındalık hareketi
Denizciler “Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız” sloganıyla otizmli çocukların eğitimi ve rehabilitasyonunda denizciliğin imkânlarını kullanmak için harekete geçti.

Denizciler “Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız” sloganıyla otizmli çocukların eğitimi ve rehabilitasyonunda denizciliğin imkânlarını kullanmak için harekete geçti. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin, Türkiye Yüzme Federasyonu ile beraber 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Foça’da düzenleyeceği yüzme yarışlarına otizmli ve diğer engelli çocuklar da katılacak.

Yaz aylarında oluşturulması planlanan Türkiye Windsurf Ligi’nin ana teması ise “Otizmde farkındalık yaratmak” olacak. Yarışlara katılan yelkenciler, otizm konusunda farkındalığı artırmak için özel baskılı tişörtler giyecek.

Otizmli çocukların eğitimine destek sağlamak ve onları deniz sporlarına yönlendirmek için denizci Özgür İnam tarafından yürütülen “Engelli Değil Yelkenli” projesinde kullanılan 4 kişilik yelkenli tekne, çocuklar için hizmete alınacak. Ayrıca İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından, çocukların deniz eğitiminde kullanılmak üzere kamaralı bir teknenin tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Çocuklar, yelken öğretmenleri eşliğinde su sporları eğitimleri alarak, denizle buluşmanın keyfini yaşayacak. DTO İzmir Şubesi’nin icra edeceği tüm denizcilik faaliyetlerinde ana tema engelli çocuklarımıza yönelik farkındalık yaratılması olacak. Otizmli çocuklarımızı denizle buluşturmayı planlayan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetimi, Menemen’de bulunan Sabahat Akşiray Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Yalavaç, Mihri Çelik, Murat Yılmazel ve Argun Gündüç, Şube Müdürü Halil Hatipoğlu’nun katıldığı ziyarette, duygu dolu anlar yaşandı. Okul Müdürü ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkan Vekili Sadettin Akçi’nin ev sahipliğini yaptığı ziyarete, otizmli çocuklardan oluşan ritim grubunun konseri ile çocukların söylediği şarkılar ve türküler renk kattı. Çocukların uygulamalı eğitim gördüğü atölye ve işlikler gezildi.

Öğretmenlerle ve velilerle sohbet edildi. Okulu tanıtan Sabahat Akşiray Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkan Vekili Sadettin Akçi, 60 dönümlük alanda hizmet veren okullarında 280 öğrencinin eğitim gördüğünü, 220 personelin görev yaptığını söyledi. Türkiye’nin ilk pilot iş uygulama merkezi unvanına sahip okulda verdikleri eğitimin yanında çocukları spor yoluyla toplumla kaynaştırmak istediklerini belirten Akçi, Federasyon bünyesindeki spor kulübü sayısının kısa sürede 120’den 450’ye çıktığını ifade etti. Akçi, “Sadece İzmir’de 10 bin civarında otizmli çocuğumuz var. Onlar en değerli varlıklarımız.

Çocuklarımızı yaşama katmak çok zor değil. Yeter ki onlara yüreğimizi açalım. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerine çocuklarımızın katılacak olması bizi mutlu etti. Onları denizle buluşturabilirsek, hayallerimiz gerçek olacak. Bu ziyaret biz öğretmenlere ve velilerimize büyük moral verdi. Sizlerin desteği ve ilgisi sayesinde otizmli çocuklarımız ve aileleri yalnız olmadıklarını hissettiler” dedi.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de, okulu ziyaret edip, öğrenciler, veliler ve öğretmenlerle bir araya gelmekten çok mutlu olduklarını söyledi. Bu yıl otizmli ve diğer engelli çocukların katımıyla 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinin çok daha güzel olacağını belirten Öztürk, “Ulu Önderimiz Atatürk’ün biz denizcilere armağan ettiği bu bayramı, biz de özel çocuklarımızla beraber yüzerek ve eğlenerek kutlayacağız. Yelkencilerimiz hem yarışacak hem otizm konusunda insanların duyarlılığını artıracak. Ayrıca 4 kişilik yelkenli tekne ile kamaralı bir tekneyi çocukların eğitimine tahsis edeceğiz. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza su sporlarıyla ilgili eğitim verecek.

Bu küçük adımlarla çocuklarımızın hayatında büyük farklar yaratmak, bizim en büyük mutluluk kaynağımız olacaktır” diye konuştu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim