• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 13 °C

Denizciler karaya çıktı!...

Denizciler karaya çıktı!...
Ünlü armatörler dünyanın en büyük eğlence merkezlerinden birini kurmak için 100 milyon doların üzerinde yatırıma imza atacak.
Denizciler Ataköy'de dev eğlence merkezi yatırımı için karaya çıktı

Metin Kalkavan Yalçın Sabancı, Metin ve Mehmet Kalkavan gibi ünlü armatörlerin biraraya gelerek ÖİB'den aldığıAtaköy Kompleksi, dev bir eğlence merkezine dönüşecek. Ünlü armatörler dünyanın en büyük eğlence merkezlerinden birini kurmak için 100 milyon doların üzerinde yatırıma imza atacak.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (OİB) Ataköy Grubu'nun üç Şirketini 120 milyon dolara satın alan ünlü armatörler, dünyanın en büyük eğlence ve alışveriş komplekslerinden birini kurmak için harekete geçti. Yatırıma start verildiğini belirten Denizciler Ataköy Turizm İnşaat (DATİ) yetkilileri, "Eğlencenin ağırlıkta olacağı bir proje olacak. Bunun için de 100 milyon doların üzerinde bir bütçe ayırdık. Bir dünya markası yaratmak için yola çıktık" diye konuştu.
ÖİB, Ataköy Turizm, Ataköy Otelcilik ve Ataköy Marina'daki hisselerini 120 milyon 250 bin dolara DATİ'ye satmıştı. DATİ'de Yalçın Sabancı, MNG, Deniz Nakliyat, Metin ve Mehmet Kalkavan'in sahibi olduğu Turkon gibi 40’ın üzerinde armatörün ortaklığı bulunuyor.
Ataköy Grubu'nun bünyesinde Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi olan Galleria ile birlikte Ataköy Marina, Crown Plaza ve Holiday Inn ve Regetta bulunuyor. Şadan Kalkavan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını, Metin Kalkavan'in İcra Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı DATİ, Ataköy Kompleksi'ni eşi benzeri olmayan bir merkez haline getirmek için düğmeye bastı.DATİ yetkilileri kompleks ile ilgili bazı detayların henüz netleşmediğini belirterek, "308 bin metrekarelik bir alana sahibiz. Önümüzde iki alternatif var. Birincisi mevcut tesisler üzerinden projeye şekil vermek, ikincisi yeni bir bina yapmak. Arazinin Üçte biri bos duruyor. Yat limanı ve servis tesisleri, otel ve yat oteli, apart oteller, alışveriş merkezi ve ofisler, kongre ve sergi merkezi, spor tesisleri ile dev bir proje planlanıyor. Proje daha farklı bir hal de alarak dev bir su parkı ortaya çıkabilir" dedi.
 
Yat oteli ve uzay sineması olacakDev eğlence parkında kongre ve alışveriş merkezi, yat otelive ofislerin yanı sıra dünyada bir ilk olmasını sağlayacak şu bölümleri olacak:Spor trBotanik Üç boyutlu uzay sinemasıBir yasam alanı olarak tasarlanan büyük çim alanlarGemi iskelesi"DİSNEYLAND" Stratejisi ile en karlı model aranıyorDATİ yetkilileri, "Disneyland'ın dünyaya yaydığı ve son dönemde büyük yatırımcıların stratejisi haline gelen 'eğlendirirken öğreten, öğretirken eğlendiren' (edutainment) anlayışını Türkiye'ye taşıyacağız. Bunun için de dünyadaki örnekler araştırılıyor. Cannes'da, ABD'de, Meksika'da ve Dubai'deki modelleri inceliyoruz. En kârlı olan yatırım hangisiyse ona karar vereceğiz" açıklamasını yaptı.( VATAN GAZETESİ Sibel CİNGİ/ EKONOMİ)
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim