• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Deniz turizminin geleceği, İzmir'de masaya yatırılıyor

Deniz turizminin geleceği, İzmir'de masaya yatırılıyor
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin ev sahipliğinde organize edilen “Deniz Turizmi Çalıştayı”, Bakanlık yetkilileri ile deniz turizmi sektörünün temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşiyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinasyonu ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin ev sahipliğinde organize edilen “Deniz Turizmi Çalıştayı”, Bakanlık yetkilileri ile deniz turizmi sektörünün temsilcilerininin yoğun katılımıyla gerçekleşiyor.

Kaya İzmir Thermal & Convention Otel Venüs Salonu’nda başlayan çalıştaya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz, UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Güven Duran, UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Okay Kılıç, bakanlık yetkilileri, deniz turizminin ve denizcilik sektörünün temsilcilerinin katılımıyla başladı.

Deniz Turizm Çalıştay'ının açılış konuşmasını yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, küresel ve bölgesel negatif gelişmelerden dolayı Türkiye turizminin 2016 sezonunu kayıp ile kapattığını belirterek, 2017 sezonu için de olumlu sinyaller gelmediğini söyledi. Öztürk, “Bu negatif durum karşısında kendimizi suyun akışına bırakmaya hakkımız yok. Moralimizi bozmadan ülkemizin geleceğine inanarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu zor dönemde atılacak en küçük adımın çok önemli farklar yaratacağına inanıyoruz. Çalıştayda alınacak kararlar sezon öncesi deniz turizmi işletmecilerine büyük moral kazandıracaktır. Bu çalıştaya verdikleri destek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Anadolu’nun eşsiz doğası, tarihi zenginliği, birbirinden güzel koyları ile dünyanın önde gelen uğrak noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Öztürk, şöyle devam etti: “Ülkemiz turizmi artık deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Ancak hedeflerimizin çok gerisindeyiz. Katma değeri yükseltmek, ülkemize daha fazla gelir kazandırmak için deniz turizmine ağırlık vermek zorundayız. Üç yanı denizle çevrili ve her biri en kaliteli hizmeti veren deniz turizmi tesislerine sahip bir ülke için 7 milyar dolarlık deniz turizmi geliri yeterli değildir. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin Ayvalık’tan Didim’e uzanan sorumluluk sahasında, 29 sualtı sporları, 95 su üstü sporları tesisi, 194 günübirlik gezi teknesi, 61 turizm belgeli ticari yat, 8 marina ve 4 kruvaziyer limanı faaliyet gösteriyor. Yine mavi bayraklı 79 plaj, 7 marina var. Çeşme Alaçatı’daki sörf tesisleri sayesinde havadan para kazanıyoruz. Aynı potansiyele sahip Urla, Çesmealtı, Dikili ve Ayvalık, Alaçatı'yı takip ediyor. Karaburun, Dikili, Kuşadası, Çeşme, Foça’nın mavi derinlikleri, dalış turizmi için çekim merkezi oluyor. Günübirlik tekne turları, her yıl 1.5 milyon turiste hitap eder hale geldi. Bu potansiyeli ülkemiz turizmi için güce dönüştürmeliyiz. Bu organizasyon sayesinde hedeflerimize nokta atışı yapacağımıza ve çalıştaydan çıkan sonuçların ülkemiz deniz turizminin yolunu açacağına yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

OTURUMLARDA DENİZ TURİZM YÖNETMELİĞİ TARTIŞILIYOR

Sabah gerçekleşen ilk oturumda kruvaziyer turizmi, deniz turizmi mevzuatı ve teşvik konuları tartışılırken; yat, günübirlik gezi tekneleri, yüzer restoran, su üstü aktiviteleri ve dalış turizmi işletmeciliği konuları ele alındı.

UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz'in Başkanlığını üslendiği ikinci oturumda söz alan Ali Erkan Bezirgan, yoğun bürokrasinin sektörün gelişimine engel olduğunu belirterek, "1992'de 5 belge istenirken, bugün bu rakam 16'a yükselmiştir" dedi.

Ayrıntılar geliyor...

izmirgaleri-001.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim