• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Deniz haydutları, Davide B isimli gemiye saldırdı: 15 denizci kaçırıldı

Deniz haydutları, Davide B isimli gemiye saldırdı: 15 denizci kaçırıldı
Davide B isimli Malta bayraklı tanker, Gine Körfezi'nde silahlı deniz haydutları (korsan) tarafından saldırıya uğradı. Gemiden 15 mürettebatın kaçırıldığı bildirildi.

Davide B isimli Malta bayraklı tanker, Letonya Riga'dan Lagos'a seyrederken Nijerya'nın yaklaşık 220 deniz mili güneyinde Gine Körfezi'nde silahlı korsanlar tarafından saldırıya uğradı.

Deniz güvenliği danışmanlığı şirketi Dryad Global'e göre, Hollanda merkezli şirket De Poli Shipmanagement tarafından işletilen 2016 yılında inşa edilen tanker Davide B'ye 9 korsandan oluşan bir grup saldırdı. Korsanların gemiye başarılı bir şekilde çıktığı belirtildi.

15 DENİZCİ KAÇIRILDI

Geminin Ukrayna, Romanya ve Filipin vatandaşlarından oluşan 21 kişilik mürettebatından 15 denizcinin gemiden kaçırıldığı ve kalan 6 kişinin güvende olduğu açıklandı.

Gemiye şu anda olay yerine gelen güvenlik personelinin eşlik ettiği belirtildi.

Tanker operatörü De Poli Shipmanagement'ın yaptığı ilk resmi açıklamada, “Kimyasal tankeri Davide B'nin Benin Cotonou'nun yaklaşık 210 deniz mili güneyinde korsanların saldırısına uğradı. Bu arada gemide korunaklı alana sığınan gemi mürettebatı ile temas kuruldu. İlgili tüm yetkililer bilgilendirildi. De Poli Shipmanagement olarak gemideki denizcilerin güvenliğinin ve refahının şirket için temel endişe olduğunu vurgulamak istiyoruz'' ifadeleri kullanıldı.

Operatör De Poli Shipmanagement'ın yaptığı ikinci resmi açıklamada ise, ''Batı Afrika'da bulunan Gine Körfezi'ndeki korsanların saldırısının ardından kimyasal tanker Davide B'den 15 mürettebatın kaçırıldığı bildirildi. Geminin diğer 6 denizcisi güvende ve olayı yara almadan atlattı. Olay yerine gelen güvenlik personelinin hâlihazırda bulunduğu geminin güvertesinde kalması. De Poli Shipmanagement, gemisine ve denizcilere yönelik saldırı konusunda son derece endişe duymakta. Şirketin ana önceliği, denizcilerin en erken ve en güvenli şekilde serbest bırakılmalarını sağlamak için kayıp mürettebatı kaçıran korsanlarla temas kurmaktır. De Poli Shipmanagement'ın Acil Durum Müdahale Ekibi, meydana gelen olaydan hemen sonra haberdar edilen tüm ilgili yetkililerle irtibat halindedir. Şirket, bu zor zamanda onlara destek olmak için denizcilerin aileleriyle yakın temas halindedir. Şu an için De Poli Shipmanagement, ilgili kişilerin güvenliğini tehlikeye atmamak için daha fazla bilgi sağlamayacaktır'' denildi.

gemi-063.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim