• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Deniz haritaları için DKK'tan uygunluk belgesi

Deniz haritaları için DKK'tan uygunluk belgesi
Ekonomi Bakanlığı'nın ithalatla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'nin 31 Aralık tarihli mükerrer sayısında yayımlandı. Tebliğler 1 Ocak (yarın) itibarıyla yürürlüğe girecek.

Ekonomi Bakanlığı'nın ithalatla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'nin 31 Aralık tarihli mükerrer sayısında yayımlandı. Tebliğler 1 Ocak (yarın) itibarıyla yürürlüğe girecek.

Ekonomi Bakanlığı'nın Yurt İçinde Düzenlenen Uluslararası Fuarlara İlişkin Tebliğine göre, Türkiye'de düzenlenen uluslararası fuar veya sergilere yabancı ülke veya firmalar sadece teşhir amacıyla katılabilecekler. Perakende satış yapamayacaklar. Fuar bitiminden sonra, yabancı ülke veya firmaların teşhir ettikleri malların gümrük mevzuatı çerçevesinde kati ithali yapılabilecek. Tebliğ ile 31 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Yurt İçinde Düzenlenen Uluslararası Fuarlara İlişkin Tebliğ İthalat: (2012/1) yürürlükten kaldırıldı.

-DENİZ HARİTALARI İÇİN DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NIN UYGUNLUK BELGESİ ARANACAK-

Haritalar ve Harita Bilgisi İçeren Eşyanın İthaline İlişkin Tebliğe göre her nevi matbu haritalar ve hidrografik veya benzeri haritalar, yalnız manyetik, optik gibi her türlü ortamlarda muhafaza edilen her cins ve ölçekte sayısal harita ve harita bilgilerini içeren ürünler ile içeriğinde harita bilgisi bulunan diğer her türlü eşyanın gümrük beyannamelerinin tescilinde; deniz haritaları için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın (Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı) uygunluk belgesi gümrük idarelerince aranacak. Diğer haritalar için ise Milli Savunma Bakanlığı'nın (Harita Genel Komutanlığı) uygunluk belgesi gümrük idarelerince aranacak ve bu belgenin bir örneği gümrük beyannamesine eklenecek. Tebliğ ile Resmi Gazete'nin 31 Aralık 2011 tarihli mükerrer sayısında yayımlanan Haritalar ve Harita Bilgisi İçeren Eşyanın İthaline İlişkin Tebliğ İthalat: (2012/5) yürürlükten kaldırıldı.

-HARP SİLAHLARI-

Ekonomi Bakanlığı'nın Harp Silahları, Bunların Aksam ve Parçalarının İthaline İlişkin Tebliğe göre tabancalar ve 93.07 pozisyonundaki silahlar hariç harp silahları, şarjörler hariç revolverler ve tabancalara ait olanlar, harp silahlarına, hafif makinalı tabancalara ait parçalar, diğerleri, harp silahlarına ait olanlar, harp silahlarına ait olanlar Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Olağanüstü Hal Bölge Valiliği tarafından veya bu kuruluşlarca yetki verilen kurum ve kuruluşlarca ithal edilebilecek. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı'ndan izin alan firmalar da bu Tebliğde belirtilen eşyayı ithal edebilecek. Resmi Gazete'nin 31 Aralık 2011 tarihli mükerrer sayısında yayımlanan Harp Silahları, Bunların Aksam ve Parçalarının İthaline İlişkin Tebliğ İthalat: (2012/2) yürürlükten kaldırıldı
Ekonomi Bakanlığı'nın Bazı Patlayıcı Maddeler, Ateşli Silahlar, Bıçaklar ve Benzeri Aletlerin İthaline İlişkin Tebliğ de 31 Aralık 2012 tarihli Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlandı. Yarından itibaren patlayıcı maddeler, fişekler ve diğer mühimmat, ateşli silahlar, bıçaklar ve benzeri aletlerin gümrük beyannamelerinin tescilinde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genel güvenlik ve asayiş yönünden uygunluk yazısı gümrük idarelerince aranacak. Bu yazının bir örneği gümrük beyannamesine eklenecek. Ancak, Milli Savunma Bakanlığı veya Ekonomi Bakanlığı tarafından yetki verilen kurum veya kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek ithalatta Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uygunluk yazısı aranmayacak. Revolverler ve tabancalara ait olanlardan yalnızca şarjörler, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından veya bu kuruluşlarca yetki verilen kurum ve kuruluşlarca bu Tebliğ kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğünden ayrıca izin alınmaksızın ithal edilebilecek. Tebliğ ile Resmi Gazete'nin 31 Aralık 2011 tarihli mükerrer sayısında yayımlanan "Bazı Patlayıcı Maddeler, Ateşli Silahlar, Bıçaklar ve Benzeri Aletlerin İthaline İlişkin Tebliğ İthalat: (2012/11)" yürürlükten kaldırıldı.

-ÇİFT KULLANIMLI MALZEME VE TEKNOLOJİ-

Ekonomi Bakanlığı'nın Çift Kullanımlı Malzeme ve Teknolojilere Dair Nihai Kullanım Sertifikalarının Kayda Alınmasına İlişkin Tebliğ'ine göre kitle imha silahlarının geliştirilmesinde kullanılabilecek malzeme ve teknolojinin ihracatının kontrolü kapsamında, çift kullanımlı malzeme ve teknolojilerin Türkiye'ye ihracatı için ihracatçı ülke veya ihracatçı tarafından ithalatçıdan talep edilen nihai kullanım sertifikalarının Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından kayda alınması zorunlu olacak. İthalatçılar, söz konusu sertifikanın kayda alınmasını teminen, "Nihai Kullanım Sertifikalarının Kayda Alınmasına İlişkin" başvuru dilekçesiyle, beyan sahibine ait noter tasdikli imza sirkülerinin aslı ve beyan sahibi ithalatçıdan farklı ise noter tasdikli vekaletname ile müracaat edecek. Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü kayda alınan nihai kullanım sertifikalarının birer örneği muhafaza edecek. Tebliğ ile Resmi Gazete'nin 31 Aralık 2011 tarihli mükerrer sayısında yayınlanan Çift Kullanımlı Malzeme ve Teknolojilere Dair Nihai Kullanım Sertifikalarının Kayda Alınmasına İlişkin Tebliğ Yürürlükten kaldırıldı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim